O firmă care vinde covoare face un teren de fotbal la Băiculeşti cu 80.000 de euro

După cum ziarul nostru v-a informat în exclusivitate, la Băiculeşti se face un teren de sport care costă aproape 80.000 de euro.  Comuna Băiculeşti are  2100 de gospodării şi 2350 de locuinţe şi un primar cu aspiraţii fotbalistice, scriam noi, dacă este să avem în vedere ultima sa achiziţie. Conform licitatiapublica.ro, comuna Băiculeşti anunţa încredinţarea  directă a unui contract execuţie lucrări, pentru investiţia: „Construire teren de sport în satul Tutana, comuna Băiculeşti, judeţul Argeş”.

Încredinţarea s-a făcut săptămâna trecută, iar firma care va amenaja terenul este SC CARPET&MORE DECOR SRL, cu sediul în Piteşti. Potrivit termene.ro, societatea are ca principal obiect de activitate  „Comerţ cu amănuntul al covoarelor, carpetelor, tapetelor și al altor acoperitoare de podea, în magazine specializate”, iar cod CAEN secundar „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase”. Unic acţionar al firmei care are trei ani vechime şi a avut şase angajaţi în 2017 este Ovidiu Bogdan Manea. Interesant este că valoarea estimată a lucrării a fost de 358.016,16  lei (76.687,62  euro), iar oferta societăţii – 358.016,16  lei (76.687,62  euro), sumă pentru care se va face lucrarea.

Fondurile necesare se regăsesc în programul achiziţiilor publice al unităţii şi în bugetul local la capitolele şi articolele bugetare corespunzătoare încadrării acestora, pentru anul 2018 şi 2019, precizează anunţul de pe sistemul electronic de achiziţii publice. Caietul de sarcini al achiziţiei precizează că stadionul de la Tutana va avea o suprafaţă de 760 de metri pătraţi (38×40 m).

Cât costă un astfel de teren

Primarul Niculaie Dragnea ne spunea că terenul de sport ar fi fost o solicitare a sătenilor. „Oamenii din sat ne-au cerut un teren de sport acolo, şi va fi amenajat lângă sediul fostei primării din Tutana”, ne-a spus edilul comunei. În privinţa banilor el spune că proiectul este cu cofinanţare de la AFIR (Agenţia pentru Fianţarea Investiţiilor Rurale), şi nu ştie de ce pe sistemul electronic de achiziţii publice apare ca investiţie a bugetului local.

Cei puţin sub 100.000 de euro reprezintă o sumă uriaşă chiar şi pentru, sau mai ales pentru, o comună cum este Băiculeştiul. Ofertele pentru realizarea unor terenuri de fotbal cu material sintetic pe jos sunt multe pe net şi niciuna nu depăşeşte 50.000 de euro.

Conform atlassport.ro, un teren sintetic de 1000 de metri pătraţi, deci mai mare decât cel de la Tutana, costă 50.000 de euro, iar dintr-o altă sursă am aflat că  un teren de fotbal acoperit pe structură metalică, pe o suprafaţă de aproximativ 1000 metri pătraţi ar costa 56.000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email