O firmă care exploata lemn la Șuici a fost amendată cu 15.000 de lei

În ziua de 04 august a.c. polițiștii argeșeni au acționat, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au efectuat mai multe controale, pe raza întregului județ, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul silvic și aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.000 de lei, fiind confiscată cantitatea totală de peste 150 mc de material lemnos, informează IPJ Argeș.

Astfel, ieri polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au acționat, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, prin verificarea a trei societăți comerciale.
În urma verificărilor efectuate la o exploatare forestieră de pe raza Ocolului Silvic Șuici s-a constatat că societatea a expediat, din partida aflată în lucru, cantitatea de 139,19 mc de material lemnos, proveniența materialului lemnos figurând dintr-o altă partidă.
Ca urmare a celor constatate, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de peste 19.000 de lei, a fost confiscat valoric.
De asemenea, la punctul de lucru al unei societăți cu sediul social în comuna Dragoslavele, s-a constatat că, în depozit, este deținută cantitatea de 8,61 mc de cherestea, fără documente de proveniență.
Ca urmare a celor constatate, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului ocolului silvic competent teritorial.
O altă societate, cu obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului, din Câmpulung, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, întrucât a expediat material lemnos, fără documente de proveniență. Totodată, a fost confiscată, valoric, cantitatea totală de 9,78 mc lemn de foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email