O firmă a unor austrieci vinde Municipalităţii aplicaţia CITTY APP

Primăria Curtea de Argeş a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) notificarea de cumpărare directă a aplicaţiei CITTY APP. Ofertantul este SC SCHUBERT & FRANZKE SRL, cu sediul în Cluj Napoca, printre acţionarii importanţi aflându-se trei cetăţeni austrieci. Municipalitatea a cheltuit pentru această aplicaţie 27.000 de lei.

Teoretic, aplicaţia îi ghidează pe turiștii străini, pe românii care vin în vizită în Curtea de Argeş, dar și pe locuitorii municipiului care vor să descopere locuri noi. Pe lângă hărți, puncte turistice, concerte, restaurante sau magazine, aplicația ar trebui să aibă o lista a farmaciilor deschise non-stop. Aplicația va fi gratuită și va putea fi descărcată pe smartphone-uri iOS și Android.

Toate acestea sunt, din păcate, teorie. La Curtea de Argeş concertele sunt rare, restaurantele, cele câteva care contează, sunt înşiruite unul după altul, iar farmacii deschise tot timpul nu sunt. Aplicaţia ar putea să-i lămurească pe turişti doar cu privire la locul unde să află monumentele istorice şi eventual un hotel, două, atâtea câte sunt în municipiu. Alte oraşe mari, precum Bucureşti, Sibiu, Cluj Napoca ori Oradea au astfel de aplicaţii funcţionale şi utile. La ei se întâmplă lucruri. La noi, avem Mănăstirea şi alte două, trei, biserici importante şi cam atât.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email