O firmă din Piteşti – interesată să ridice maşinile parcate neregulamentar


Până la sfârşitul săptămânii viitoare, firmele interesate să ridice maşinile parcate neregulamentar, în municipiul nostru, îşi pot depune ofertele. Proiectul iniţiat de consilierul Gheorge Alecsei, pare să prindă contur, mai ales că deja o firmă din Piteşti s-a arătat interesată să vină la Curtea de Argeş şi să facă ordine printre maşinile lăsate aiurea. “Caietul de sarcini a fost afişat pe S.E.A.P. –Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi termenul limită de depunere a ofertelor este 26 iulie. Până acum am fost contactaţi de o firmă din Piteşti, care a cerut mai multe detalii. Mai au la dispoziţiei încă şapte zile, pentru a lăsa o cerere concretă”, a declarat Nicolae Păunescu, de la Biroul Transporturi din cadrul primăriei.

Argeşenii au păreri împărţite

Despre acest proiect de ridicare a maşinilor parcate aiurea, locuitorii din municipiu au păreri împărţite. Unii spun că ar fi mai mult decât necesar, pentru că nimeni nu mai respectă legea şi fiecare îşi lasă maşina unde doreşte. “La orice pas vezi maşini parcate pe rondurile de flori, pe spaţiul verde sau care ocupă trotuarul în totalitate. Până nu vor scoate bani din buzunar, nu vor înţelege să îşi parcheze maşinile în locurile special amenajate”, crede tanti Ioana, o bunică din cartierul Banu Mărăcine. Pe de altă parte, cei care au maşini spun că nu sunt locuri de parcare suficiente şi de aceea, nu văd cum poate fi pus în practică proiectul. “Întâi ar trebui să se ne pună la dispoziţie locuri de parcare suficiente şi apoi să îi amendeze pe cei care nu respectă legea. Eu vin seara de la muncă şi nu mai găsesc nici un loc de parcare în faţa blocului şi nici la blocurile de lângă mine. Mai mereu las maşina pe spaţiul verde, doar nu ‘oi lua-o cu mine în casă? Unde să o las? La celălalt capăt al oraşului?”, se întreabă Alin L., un tânăr care locuieşte pe Cuza Vodă.

Dacă vă este ridicată maşina veţi plăti 350 de lei

Cei care vor parca neregulamentar vor scoate din buzunar minim 150 de lei. Asta însă numai dacă se prezintă în timp util şi găsesc maşina doar cu roţile blocate. În cazul în care maşina a fost deja ridicată şi vă prezentaţi să o luaţi în primele 24 de ore, o să plătiţi 350 de lei (250 pentru transport şi 100 pentru staţionare). Pentru fiecare zi de întârziere veţi plăti încă 100 de lei. Administraţia locală speră ca în acest mod să facă ordine printre maşinile parcate neregulamentar. Dacă într-adevăr proiectul va fi aplicat, vom afla la sfârşitul săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email