O conferinţă cum n-a fost alta. Într-un glas, oamenii care gospodăresc oraşul au spus „Anul 2013 a fost foarte bun la Curtea de Argeş!”

La sfârşitul lui 2013, la Primăria Curtea de Argeş s-a înregistrat o premieră istorică. După mai mult de jumătate de an în care primarul Nicolae Diaconu nu a stat de vorbă, în mod organizat, cu presa locală şi deci nici cu cetăţenii, cu puţine zile înainte de finalul anului a organizat o conferinţă de presă extraordinară. Particularitatea a fost dată de faptul că a invitat aproape toţi şefii serviciilor şi societăţilor care gospodăresc oraşul – Ioan Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, SPGC, Ion Bolovan, directorul Aquaterm SA şi Marin Florea, şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare. Între două întrebări şi un răspuns, primarul a mai oficiat câte o cununie civilă, a mai răspuns la un telefon, dar în general conferinţa a fost extrem de utilă. Cum aceste modalităţi de comunicare a cetăţenilor cu edilii sunt des întâlnite în alte locuri, civilizate, şi numai la noi reprezintă un lucru excepţional, în sensul că e atât de rar încât este o excepţie când se petrece, nu că informaţiile ar fi de natură să răstoarne scara de valori a locuitorilor urbei, conferinţa a relevat un fapt interesant – toţi invitaţii primarului şi ai viceprimarului la a răspunde întrebărilor presei au apreciat anul 2013 ca fiind unul foarte bun. Drept este că nu s-a spus foarte clar dacă pentru Curtea de Argeş sau fiecare a vorbit în nume personal.
Primarul Diaconu a zis că a fost un an bun, referindu-se la asfaltarea de milioane de euro, viceprimarul Cristian Mitrofan a declarat că „a fost un an foarte greu cu cele mai importante realizări ale administraţiei publice locale din ultimii ani”, Bolovan a zis că „a fost un an plin pentru Aquaterm”, Ghiţă a susţinut că „SPGC a reuşit să-şi realizeze programul de lucrări în proporţie de 99%”, iar Florea, mai modest, a spus doar că „a fost un an bun pentru mine”, precizând că „experienţa acumulată în calitate de lucrător comercial” l-a ajutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email