O clădire stă să se prăbuşească pe strada Negru Vodă

O casă veche situată chiar în centrul vechi al oraşului, pe strada Negru Vodă riscă să se prăbuşească. Prin zidurile vechi se văd crăpături adânci iar bucăţile de cărămidă pot să cadă în orice moment, în curţile celor care locuiesc în zonă sau peste cei care trec, pur şi simplu, pe acolo. Oamenii se tem pentru vieţile lor şi se gândesc cu groază că în orice moment se poate produce o tragedie. Clădirea, unde funcţionează şi Asociaţia Nevăzătorilor, se află în administrarea primăriei iar autorităţile locale au promis că vor lua măsuri pentru a renova imobilul. „Fisura nu se poate observa din stradă iar noi nu am ştiut până acum despre această problemă. Era mult mai simplu dacă oamenii care locuiesc în zonă ar fi sunat la primărie şi ne-ar fi anunţat din timp. În următoarele zile vom căuta o firmă care să se ocupe de reabilitarea clădirii şi sperăm să terminăm lucrările cât mai repede”, a declarat Floarea Preda, inspector la Biroul Comercial şi de Administrare a Domeniului Public şi Privat, din cadrul primăriei.

Probleme mari pentru o stradă mică

De fapt, strada se numeşte Fundătura Negru Vodă, şi este un loc nebăgat de nimeni în seamă. Şeful PRM Curtea de Argeş, consilierul local Gheorghe Bugeac, a mai spus prin şedinţe despre problemele pe care le au locuitorii zonei, dar fără ca discursurile sale să aibă vreo finalitate. Sunt câteva case mici, cu câte o cameră, iar cei care stau în ele sunt oameni necăjiţi.
Nu au apă curentă, nu pot să îşi construiască băi, iar acum perfect legal se spune, un întreprinzător a înălţat un zid foarte înalt fix în dreptul căsuţelor lor, zid care reprezintă peretele unei clădiri. Şi pentru că sunt puţini, bătrâni ţi bolnavi, şi nu prea merg la vot, nici un ales al municipiului nu i-a ajutat pe locuitorii Fundăturii Negru Vodă până acum. La intrarea pe străduţă sunt sediile câtorva partide politice, iar argeşenii în cauză au apelat şi la politicieni, dar degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email