1 milion de dolari valorează lucrările lui Dan Gherasimescu, potrivit evaluării făcute de o celebră instituţie de cultură din SUA

Dan Gherasimescu, celebrul artist din Valea Danului, deţine o comoară la care a lucrat toată viaţa lui. Supranumit de americani ”Omul Pasăre”, artistul  i-a vrăjit pe aceștia cu creațiile din lemn, lucrate manual cu unelte vechi de 200 de ani. Dan Gherasimescu a câștigat zeci de concursuri internaționale, iar Muzeul Smithsonian (un institut de învățământ și cercetare și un complex de muzee, administrate și finanțate de guvernul Statelor Unite și de fonduri caritabile, potrivit wikipedia) i-a evaluat lucrările la peste 1 milion de dolari.

O parte din lucrările sale sunt expuze într-un muzeu în centrul comunei. Zeci de icoane din lemn, linguri, furci de tors, fuse, lăzi de zestre așteaptă turiștii să le descopere. Cea mai importantă piesă este o pasăre creată din lemn de salcie, care seamănă izbitor cu un origami. De altfel, în 1999, la o expoziție din America, lucrarea i-a și adus renumele de ”Omul Pasăre ”, alături de marele premiu.

Ultima expoziţie, de  cruci, pristolnice și icoane de vatră,  pe care a organizat-o Dan Gherasimescu a fost în aprilie, la Casa Norocea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email