O casă se prăbuşeşte pe strada Plopiş din cauza unui lac

Despre lacul de pe strada Plopiş scriem de peste zece ani, şi noi şi toată presa locală. Lacul e plin cu apă, mai ales acum, după vremea ploioasă din ultimele săptămâni. Şerpii se unduiesc la suprafaţa lui iar bălăriile de pe margine sunt pline de gunoaiele venite din susul străzii. Cei care locuiesc pe Plopiş, în zona lacului, se plâng de ani de zile administraţiei locale, dar aproape degeaba. Înainte de 2016 o societate din Curtea de Argeş a luat nişte bani ca să rezolve problema, numai că nu s-a rezolvat nimic. Tuburile au fost puse prea sus, iar apa nu trecea prin ele. Locuitorii cartierului se plâng de şerpi, ţânţari, mizerie, pericol pentru copiii lor, pentru ei şi pentru animalele lor. O doamnă are însă o altă problemă, casa se prăbuşeşte încet dar sigur în râpă.

„Mama mea a băgat cauciucurile acolo!”

Sute de cauciucuri au fost aruncate în râpă şi au blocat curgerea apei. Elena Ţelinoiu recunoaşte că mama ei a făcut asta, dar spune că doar şi-a apărat proprietatea. „Prin anii 60, cineva i-a spus mamei că Primăria o să-i dea apartament şi că trebuie să plece de pe strada Plopiş, că rămâne fără casă. Nimeni nu a evacuat-o dar nici nimeni nu a ajutat-o. Era bătrână, şi se lega cu o frânghie ca să poată pune în râpă cauciucurile pe care dădea aproape toată pensia ei”, pune Elena Ţelinoiu. Femeia ne-a povestit despre chinul pe care mama ei l-a îndurat aproape toată viaţa din cauza râpei de lângă lacul de pe strada Plopiş. „Când a văzut că nu e deloc ajutată a decis să-aşi apere singură casa şi terenul şi a pus cauciucurile pentru ca malurile să nu se mai surpe. Am copilărit aici, şi am văzut cum terenul a  căzut în vale. Acum, alunecarea a ajuns la poartă şi se mişcă şi curtea. Mai e puţin până la casă”, ne arată ea.

„De ce nu se consolidează malurile?!”

Nu ştie încotro să o mai ia. A participat la ultima şedinţă de Consiliu Local şi s-a înscris la cuvânt la punctul diverse, numai că preşedintele şedinţei, consilierul local Ion Şerban, a  decis cu de la el putere să închidă întruirea înainte ca cineva să poată vorbi. Elena Ţelinoiu a asistat la circul din Consiliul Local dar nu a putut să-şi spună păsul.

„Pe partea cealaltă se consolidează malul, lângă stradă, deşi nu e pericol, e un singur garaj. La mine cade casa dar degeaba, nu mă ajută nimeni”, spune femeia.

Surse din administraţia locală spun că este vorba despre o singură casă iar cheltuielile de consolidare a malului ar fi uriaşe. Elena Ţelinoiu e de acord să contribuie, dar singură nu poate să facă nimic. Are nevoie de ajutor de la Primărie, şi e decisă să insiste până când îl va primi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email