O cântăreaţă de muzică populară, care are 45.000 de oi, vrea păşunile alpine ale municipiului

Licitaţia pentru concesiunea păşunilor alpine ale municipiului Curtea de Argeş, Podul Giurgiului şi Năneasa, a stârnit un imens scandal încă înainte de a avea loc. Mai mulţi crescători de animale, cel mai vocal fiind Dan Petrescu, au contestat caietul de sarcini şi modul de organizare a licitaţiei. Una dintre prevederile care au dat naştere la numeroase discuţii în şedinţele Consiliului Local, discuţii purtate pe ton înalt, a fost cea referitoare la permiterea crescătorilor din orice localitate să participe la licitaţie, nu doar a celor din Curtea de Argeş. După câteva amânări, Consiliul Local a aprobat caietul de sarcini, licitaţia având loc săptămâna trecută. Din comisia de evaluare a ofertelor fac parte şi consilierii locali Ştefan Dumitrache şi Bogdan Dabija.

Pășunea Podul Giurgiului are o suprafață păşunabilă de 610.60 hectare,  cu o redevență de 68.190 lei/an (111,6 lei/ha/an), iar pășunea Naneasa are o suprafață păşunabilă de 105,96 hectare,  cu redevența de 12.483,52 lei/an (117.81 lei/ha/an), cu mențiunea că redevența se va recalcula anual  în funcție de prețul pe tonă de masă verde și inflație.  

La licitaţia de joi s-au prezentat două, respectiv trei oferte. „Nu s-a făcut adjudecarea, pentru că trebuie să fim siguri, şi am cerut la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor să ni se confirme cifrele de animale. Au fost trei licitatori pentru Podul Giurgiului şi doi pentru Năneasa”, ne-a spus Ştefan Dumitrache. Primii trei au fost Dan Petrescu, Amalia Cristescu şi cântăreaţa de muzică populară din Haţeg Vionelia Băluşe, soţul acesteia fiind cel mai mare crescător de oi din ţară, cu 45.000 de capete. Pentru Năneasa licitaţia se va relua peste două săptămâni pentru că au venit cu oferte doar două persoene, Dan Petrescu şi Amalia Cristescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email