O asociere din care face parte o puternică firmă bulgărească vrea să facă staţia de epurare

La licitaţia pentru contractul în valoare de peste 23 de milioane a fost depusă o singură ofertă

Municipiul Curtea de Argeş a scos la licitaţie pe sistemul electronic de achiziţii publice un contract pentru „Servicii de elaborare proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție Stație de tratare cu treaptă mecanică, biologică și terțiară și instalație de primire vidanja, Curtea de Argeș”, cu o valoare estimată de 23.576.236 lei plus TVA.

La licitaţia care a avut loc zilele trecute a fost depusă o singură ofertă din partea asocierii BUGARU TRANS (Leader), SC TOTAL PUR DESIGN SRL, HIDRO CONSTRUCŢIA ARGEŞ, HYDROSTROY AD, INTERMAK INGINERIE.

Societatea HYDROSTROY AD este  înregistrată în România în 06.07.2021, dar firma mamă, cu sediul în Sofia, a fost înfiinţată în septembrie 1962 la Varna, nord-estul Bulgariei.

Conform liciatiapublica.ro, data limită pentru evaluarea documentelor de calificare şi pentru evaluarea tehnică este 9 noiembrie. Dacă nu se vor depune contestaţii, iar comisia de licitaţie va respecta termenele, probabil că în primăvara viitoare ar putea începe lucrările.

Vă reamintim că discuţiile şi proiectele legate de staţia de epurare a oraşului sunt vechi, din 2010 administraţia locală semnând un contract de finanţare cu Ministrul Dezvoltării pentru realizarea acestui obiectiv. Suma iniţială era mai mică şi nu era suficientă pentru o astfel de staţie. Acum autorităţile au prelungit contractul de finanţare şi au reuşit să obţină şi suplimentarea sumei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email