O asociaţie de proprietari are 300 de milioane datorie pentru apa consumată

Recent, reprezentanţii Aquaterm au prezentat factura aferentă lunii martie pentru asociaţiile de proprietari constituite în municipiul nostru. Astfel, pentru apa consumată şi canalizare, asociaţiile din Curtea de Argeş au de achitat suma de 15.974 de lei. Dacă o parte din asociaţiile de locatari sunt cu plata utilităţilor la zi, altele nu au mai plătit apa de foarte mult timp, iar acum au acumulat datorii uriaşe. Totodată la sumele restante s-au adunat şi penalizările pentru întârzierea plăţilor. De asemenea, alte asociaţii de proprietari nu au mai achitat facturile pentru utilităţi de mai mult de un an de zile.
Astfel, într-un top al datornicilor la plata apei potabile şi a canalizării se regăsesc următoarele asociaţii de proprietari: Asociaţia de proprietari bl. M1 – 18 luni restante – sold 29.179 lei; Asociaţia de locatari nr. 30 – 15 luni restante – sold 27.204 lei; Asociaţia de proprietari nr. 17 – 12 luni restante – sold 2.462 lei; Asociaţia de locatari nr. 18  – 11 luni restante – sold 2.511 lei şi Asociaţia de proprietari nr. 28 – 7 luni restante – sold 3.531 lei.
Însă, situaţia devine din ce în ce mai îngrijorătoare, având în vedere că în fiecare lună, restanţele asociaţiilor de proprietari cresc considerabil, la acestea adăugându-se şi penalităţile financiare. Este puţin probabil ca în viitorul apropiat aceste datorii să fie acoperite de abonaţi, iar în această situaţie, reprezentanţii Aquaterm au transmis notificări către asociaţiile cu restanţe, urmând ca în scurt timp acestea să fie acţionate în instanţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email