O argeşeancă acuză: „La Primărie se fac angajări pe bani!”

Nadia Radu îşi doreşte, la fel ca mulţi alţii, un loc de muncă mai bun şi o viaţă decentă. Încrezătoare în lege şi în administraţia locală, femeia a vrut să-şi schimbe serviciul şi s-a gândit să se înscrie la concurs pentru posturile scoase de Primărie. „Lucrez ca asistent medical, dar am pregătire şi de jurist şi am vrut să mă înscriu la concurs pentru postul de la Serviciul de Asistenţă Socială. M-am dus în fiecare zi să văd ce acte îmi trebuie şi am fost plimbată pe la toate birourile posibile. Mi  s-a spus să-l caut pe dl. Moise şi l-am căutat o săptămână degeaba, nici acum nu ştiu cine e. Apoi l-am găsit pe dl. Savu la Registratură. Mi-a dat în ultima zi o adeverinţă care trebuie completată la actualul meu loc de muncă iar completarea ei necesita o săptămână. Mi-a dat actele de care aveam nevoie pentru concurs cu ţârâita astfel încât să nu am timp să mă înscriu. Nu m-am putut înscrie nici pentru postul de jurist nici pentru cel de asistent. Nu trebuie să fiu eu angajată, erau posturile pentru altcineva. E clar să se fac angajările pe bani”, ne-a spus ieri Nadia Radu. Femeia e hotărâtă să facă reclamaţie şi la DNA.
„Totul s-a făcut conform legii!”
Dorin Savu, şeful Biroului de Resurse Umane din Primărie, spune că nu a fost nicio problemă. „Totul s-a făcut conform legii. A fost afişat pe site-ul Primăriei totul, şi se face conform legii”, a spus Savu, detaliind – „Doamna s-a prezentat la noi doar cu un CV şi nu putea să se înscrie la concurs cu CV-ul, îi trebuia un dosar întreg”. Dosar pe care Nadia Radu îl avea ieri cu ea când a venit la redacţie şi era destul de voluminos, mai ales că avea acte pentru înscrierea la ambele concursuri. Dorin Savu a mai spus că el a putut să o ajute în măsura în care avea nevoie de un jurist, nu l-a găsit, iar el a pus ştampila „conform cu originalul” pe actele aduse în copie. „În anunţul de la avizierul Primăriei erau toate datele”, a mai spus şeful de la Resurse Umane.
Interesant este şi faptul că ieri a avut loc interviul pentru postul de jurist iar singurul candidat acceptat a fost respins, semn că nici acela nu era cel care ar fi trebuit să fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email