Numărul morţilor în accidente rutiere a scăzut faţă de anul trecut

 
Deşi numărul amenzilor s-a dublat, conducătorii auto nu circulă cu atenţie în trafic, iar acest lucru duce la producerea unor evenimente rutiere soldate chiar cu moartea unor persoane. Potrivit bilanţului întocmit recent la nivelul Poliţiei Curtea de 

Argeş, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii iunie, în municipiu s-au comis 13 accidente soldate cu doi morţi, 11 răniţi grav şi opt răniţi uşor. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul accidentelor mortale a scăzut de la 17 la 13 anul acesta, iar numărul persoanelor care au murit în urma acestor accidente a fost cu patru mai mare în 2008, dar tot cu 11 răniţi grav şi nouă răniţi uşor. În primele şase luni ale lui 2009, cel mai grav şi deosebit eveniment rutier s-a petrecut la începutul lunii martie, pe raza comunei Băiculeşti, accident în care un bărbat de 35 ani şi fetiţa lui de 12 ani şi-au pierdut viaţa.

2618 şoferi au fost amendaţi

Aceleaşi date statistice arată că în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2009, Poliţia Rutieră Curtea de Argeş a constatat 135 de  infracţiuni din care 96 la regimul circulaţiei, iar 39 de altă natură. Cu ocazia controalelor, reprezentanţii Biroului Rutier au aplicat 2618 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe amenzi, 2605 au fost date conducătorilor auto, iar restul altor categorii de participanţi la trafic. În urma verificărilor, au fost reţinute 203 permise de conducere şi au fost retrase 123 de certificate de înmatriculare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email