Număr record de căsătorii

Săptămână aceasta, la Oficiul de Stare Civilă din cadrul primăriei sunt înregistrate peste 20 de cereri de oficieri de căsătorii. Imediat după postul Sfintei Maria, cuplurile din Curtea de Argeş s-au grăbit să îşi pună pirostriile. Pentru angajaţii de la Stare Civilă, luna august este cea mai aglomerată din tot anul. “Sfârşitul verii este perioada când se oficiază cele mai multe căsătorii”, spune Aurora Deaconu, de la Biroul Stare Civilă. Totuşi, cea mai aglomerată zi pentru ofiţerii de stare civilă va fi sâmbătă, 22 august, când vor fi oficiate 17 de căsătorii. “Este un număr neobişnuit de mare, având în vedere că într-o săptămână normală avem cel mult cinci căsătorii. În plus, şi duminică mai sunt programate alte cinci ceremonii”, adaugă reprezentanţii primăriei. Nici week-end-ul trecut nu a fost unul prea lejer. Chiar în ziua de Sfânta Maria, au fost oficiate 12 ceremonii.

Foarte mulţi „stranieri”

O explicaţie pentru aglomeraţia de la Starea Civilă o reprezintă şi faptul că în luna august, foarte mulţi tineri care lucrează în străinătate profită de vacanţa din luna august pentru a veni în ţară să-şi facă nunta. “Din păcate, nu toţi cei care vin din străinătate să se căsătorească la Curtea de Argeş sunt informaţi corect şi se trezesc pe ultima sută de metri că le lipsesc diferite acte. Îi sfătuim pe toţi să se informeze din timp”, explică reprezentanţii primăriei.

Actele necesare pentru căsătoria civilă

Tinerii care vor să îşi unească destinele trebuie mai întâi să meargă la Biroul de Stare Civilă din cadrul primăriei, unde trebuie să depună un dosar care să cuprindă următoarele acte: certificatele de naştere ale mirilor, certificate medicale prenupţiale, eliberate cu cel mult două săptămâni înainte de căsătorie, buletinele de identitate şi declaraţia de căsătorie. De precizat că actele se depun cu zece zile înainte de data pe care mirii o aleg pentru a-şi uni destinele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email