Numărul şomerilor a crescut cu peste 400 de persoane în doar o lună

Numărul total al şomerilor înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş (AJOFM) la sfârşitul lunii trecute a fost de 15.100 de persoane. Dintre acestea, 4.615 erau şomeri indemnizaţi, iar restul de 10.485 de argeşeni nu primeau ajutorul de şomaj. Faţă de luna precedentă numărul şomerilor este în creştere cu 407  persoane, iar comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut este în este în scădere cu 3.296 persoane.
De asemenea, la sfârşitul lunii trecute, rata şomajului înregistrată în judeţul Argeş a fost de 5,69%, înregistrând o uşoară creştere cu 0,15 puncte procentuale faţă de luna precedentă, dar şi o scădere cu 1,23 puncte procentuale faţă de luna noiembrie a anului 2013.
Totodată, potrivit unei statistici realizate de reprezentanţii AJOFM Argeş, din punct de vedere al pregătirii profesionale aceste persoane se structurează astfel: persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional – 71,16%, persoane cu nivel de instruire liceal şi post liceal – 22,57% şi persoane cu nivel de instruire universitar – 6,27%. Analizând structura şomerilor pe sexe, femeile reprezintă o medie de 42,84% (6.469 persoane) din numărul total al şomerilor aflaţi în evidenţa AJOFM, înregistrând o uşoară scădere cu 0,16 puncte procentuale faţa de ponderea în totalul şomerilor înregistraţi, din luna precedentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email