Nu vrem bâlci pe Bulevard!

Ieri m-a abordat o cititoare pe stradă şi m-a întrebat direct – „Vă place bâlciul acesta de pe Bulevard, că mie nu-mi place?!” Doamna mi-a spus că obişnuieşte să iasă seara la plimbare cu soţul şi cu alţi prieteni, iar de câteva zile plimbarea lor obişnuită s-a transformat într-un calvar. Am scris în ziarul nostru de ieri despre tarabele şi corturile care au apărut din nou pe trotuarul din centrul oraşului. Am întrebat şi câţiva argeşeni care ne-au spus cam acelaşi lucru pe care mi l-a spus doamna de mai sus – nu le place cetăţenilor din Curtea de Argeş ţigănia din centru şi cred că trebuia găsită o altă soluţie pentru comercianţii de orice fel.
Anul trecut în aceeaşi perioadă, administraţia locală a încercat marea cu degetul, cum se spune, şi a dat autorizaţie pentru amplasarea de tonete pe Bulevard. Nu au fost plângeri prea multe din partea localnicilor pentru că toată lumea a crezut că e doar o întâmplare. Anul acesta au fost montate din nou corturi pe centru, parcă mai multe decât anul trecut iar nemulţumirea este mare.
Nici la capitolul imagine nu fac bine multele tarabe, tonete ori pentru ce au fost eliberate autorizaţii. Turiştii care vin la Curtea de Argeş acum mai mult ca în nicio altă perioadă a anului pleacă de aici cu o impresie jalnică – un orăşel prăfuit, aglomerat, în care nici pe stradă nici pe trotuar nu poţi să mergi civilizat. Clădirile frumoase de pe Bulevard, atâtea câte mai sunt, sunt mascate de cearşafurile albe numite corturi de sub care se vând de la turtă dulce la haine şi căciuli de blană.
E bine că vin turişti la noi în oraş, fie şi numai o săptămână pe an, dar şi mai bine ar fi dacă ar repeta experienţa. Nu cred că după o excursie la Curtea de Argeş, venind de oriunde din ţară, la jumătatea lunii august, când nu ai unde să parchezi, nu poţi să mergi spre Mănăstire decât făcând slalom printre ţevile care susţin corturile, printre câini şi cerşetori, cineva va dori să revină.
În centrul municipiului e ţigănia de care vorbim, prin cartiere nu au de ce să se plimbe străinii de oraş, la Mănăstire sunt vânzători agresivi şi alţi câini, plus gunoaiele lăsate, ce-i drept, tot de vizitatori, muzica dată la maxim prin parcări, toate acestea nu sunt de natură să determine pe cineva să revină la Curtea de Argeş pentru că i-a plăcut oraşul sau atmosfera.
Până la anul ar fi bine ca autorităţile locale să găsească o soluţie, să nu mai avem măcar bâlci pe Bulevard dacă celelalte lucruri vor rămâne la fel. Se laudă edilii cu amenajarea unui centru civic, a unui loc în care să se poată organiza manifestări de toate felurile, iar faptul că la jumătatea lunii august populaţia se dublează este un argument solid în favoarea construirii acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email