Nu uitați! Parcările închiriate nu pot fi blocate ziua

Foto Didi Dumitrescu

Un subiect este mereu actual, la Curtea de Argeș, parcările rezidențiale pe care chiriașii le blochează în fel și chip – de la bidoane pline, lăsate fix în mijlocul locului de parcare, la pietroaie sau alte obiecte grele, din metal, care cu greu pot fi urnite din loc. Vă reamintim că parcările închiriate de Primărie nu pot fi blocate ziua. Închirierea nu funcționează așa, locurile de parcare nu sunt proprietatea chiriașilor, și trebuie să fie folosite de aceștia într-un anumit interval orar. În ultima vreme tot mai mulți cetățeni „marchează” în cele mai neașteptate moduri locurile de parcare și dau naștere la scandaluri nesfârșite.

Ce prevede Regulamentul de atribuire şi folosire a locurilor de parcare

Articolul 2 al Regulamentului de atribuire şi folosire a locurilor de parcare în parcările de reşedinţă din municipiul Curtea de Argeş prevede că „în parcările de reşedinţă se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, la taxa stabilită prin H.C.L. sau la taxa licitată, cu excepţia persoanelor care deţin garaje sau copertine autorizate. Locurile de parcare din parcările de reşedinţă vor fi atribuite/licitate numai după amenajarea, semnalizarea şi numerotarea acestora de către administratorul parcării de reşedinţă”. În plus „deţinerea unui autovehicul, având inspecţia tehnică periodică la zi, în proprietate sau în folosinţă, constituie condiţie obligatorie pentru a participa la procedura de atribuire/licitare a locurilor de parcare”. De asemenea, „abonamentele de reşedinţă dau dreptul folosirii locului de parcare de luni până vineri, între orele 16:00 şi 7:00 ale zilei următoare şi de sâmbătă de la orele 7:00 până luni la orele 7:00. Abonamentele se vor elibera de Primăria Municipiului Curtea de Argeş, pe o perioadă de 5 ani. În cazul în care solicitantul căruia i s-a atribuit loc de parcare în parcarea de reşedinţă nu achită în termen de 30 de zile de la data atribuirii locului de parcare taxa aferentă, va pierde locul de parcare atribuit, care va putea fi reatribuit altor solicitanţi”.

Taxa de parcare este de 100 lei/an, dar  cuantumul acesteia  poate fi actualizat periodic prin hotărâri ale Consiliului Local.

Scandalurile din ultimele săptămâni au fost între cei care au închiriat un loc de parcare și cei care au parcat acolo în cursul zilei. Primii, au ieșit în fața blocului să-și apere locul, ceilalți au argumentat că închirierea parcării nu este valabilă ziua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email