Nu se sacrifică miei în pieţele din Curtea de Argeş

Amenajarea centrelor temporare pentru tăiere nu mai este permisă. Mieii destinaţi comercializării pot fi sacrificaţi doar în abatoare autorizate, iar în gospodăriile oamenilor este permisă sacrificarea animalelor doar pentru consumul propriu al familie. Dar şi atunci carnea ar trebui verificată în laboratoare specializate pentru evitarea oricăror probleme.

Nici în acest an argeşenii nu vor avea posibilitatea să cumpere miei sacrificaţi în pieţele din municipiul Curtea de Argeş. Spaţiile existente nu respectă standardele impuse, iar din această cauză nu se eliberează autorizaţii pentru funcţionarea centrelor temporare pentru sacrificarea animalelor. „De mai mulţi ani nu s-au mai sacrificat miei în Piaţa Centrală sau în alte pieţe din Curtea de Argeş. În primul rând nici nu mi se pare normal să se facă astfel de lucruri mai ales că zona este foarte populată şi pot trece pe aici şi copii. Nu poţi tăia animale sub ochii oamenilor. Cel mai bine ar fi ca aceste animale să fie sacrificate în abatoare autorizate”, a declarat Marin Florea, şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare. (S.P.P.T.O.). Mai mult decât atât, conducerea S.P.P.T.O. a decis ca mieii să poată fi comercializaţi doar în hala de carne din Curtea de Argeş, însă doar dacă aceştia au fost sacrificaţi în abatoare autorizate. „Mieii sau carnea de miel se pot vinde doar în hala de carne din Piaţa Centrală. Celelalte produse specifice sărbătorilor de Paşti, cum sunt verdeţurile, se pot comercializa în spaţiile din cele trei pieţe ale municipiului.”, a declarat Marin Florea.

 

De asemenea, a fost stabilit şi programul de funcţionare al pieţelor din Curtea de Argeş în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, duminică, 12 aprilie, şi luni, 13 aprilie, cele trei pieţe din municipiu vor fi închise, în timp ce marţi, 14 aprilie, acestea vor funcţiona conform programului duminical, respectiv până la ora 14:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email