Nu se mai vinde Plusul

Comisia Europeană a transmis Consiliului Concurenţei din România evaluarea propunerii de achiziţionare de către Lidl a Plus Romania, hypermarket care comercializează cu amănuntul bunuri de larg consum, inclusiv la Curtea de Argeş. Lidl este el însuşi un lanţ german de magazine de tip discount care aparţine grupului Schwarz, grup german de comerţ cu amănuntul care deţine peste 9 000 de magazine în 23 de ţări din Europa, inclusiv în România şi în Bulgaria.
Bulgaria şi România au cerut Comisiei transmiterea către autorităţile proprii de concurenţă a părţilor care se referă la concentrarea care priveşte pieţele din Bulgaria şi România, susţinând că tranzacţia afectează concurenţa de pe pieţele lor naţionale.  
Investigaţia prealabilă efectuată de Comisie a confirmat faptul că tranzacţia propusă ar afecta concurenţa de pe mai multe pieţe locale de bunuri de larg consum din Bulgaria şi România. Aceasta crede că autorităţile de concurenţă din Bulgaria şi din România sunt mai bine plasate pentru a investiga efectul tranzacţiei asupra pieţelor lor locale respective. Tranzacţia nu a ridicat probleme în ceea ce priveşte concurenţa în alte ţări UE. Aceasta a fost notificată Comisiei la 5 mai 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email