Nu se închide judeţul din cauza coronavirusului!

Luni a a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, iar membrii CJSU au ajuns la concluzia că nu există motive și nu se pune problema închiderii sau carantinării vreunei localități sau a întregului județ.
În ciuda unor informații apărute în spațiul public, membrii CJSU au constatat că nu există focare noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus, cazurile pozitive fiind răspândite în tot județul.
În același timp, pentru prevenirea răspândirii virusului, acțiunile de control vor continua. Acestea sunt realizate de către echipe mixte, formate din reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, ISU, DSP, ITM, OPC și DSVSA Argeș.
Instituția Prefectului Argeș face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțarea fizică, să poarte mască în spațiile închise (și nu numai) și să evite zonele aglomerate.

În acelaşi timp, preeşdintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, anunţă că  începând de luni va fi dată în folosință o nouă locație ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde vor fi internați asimptomaticii. Tot în această săptămână, urmează să funcționeze un nou Compartiment de Terapie Intensivă pentru cei care sunt purtători de COVID și au nevoie de asistență medicală în terapie intensivă. Noua secție externă a Spitalului Județean se află în Pitești și are o capacitate de 35-40 de paturi, iar Compartimentul de Terapie Intensivă COVID va funcționa, alături de Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, la Centrul de Diagnostic si Tratament și va avea șapte ventilatoare și șapte aparate de asistență medicală în profil terapie intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email