Nu ne trebuie profitul societăţii de salubritate

Societatea de salubritate de la Curtea de Argeş a avut profit serios anul trecut şi a plătit acţionarului, Consiliul Local, dividende pe măsură. De fapt societatea nu aparţine consilierilor, aşa cum greşit îşi închipuie unii dintre aleşi, care se simt superiori şi se poartă ca atare cu cei de la conducerea societăţii, ci aparţine municipiului, după cum a  explicat şeful juriştilor din Primărie, dl. Radu Chirca.
Aşadar, se face profit din activitatea de salubrizare a oraşului. Oarecum paradoxal, asta nu e bine pentru noi, cetăţenii din Curtea de Argeş, căci nu profitul este ţinta societăţii şi a Primăriei care plimbă astfel nişte bani de colo colo, ci curăţenia străzilor din urbe. Anul acesta, care se încheie peste puţin timp, nu cred că au fost cetăţenii fericiţi că e curat în oraş, dar să sperăm că situaţia se va îmbunătăţi mai ales că SPUCA va cumpăra, cu acordul Adunării Generale a Acţionarilor, aspirator stradal şi o utilitară, după cum aţi aflat dintr-un număr anterior al ziarului nostru.
Discuţia care revine acum cu insistenţă este – cât timp vor mai fi la Primărie serviciile de curăţenie şi reparaţii străzi, căci se dovedeşte că sunt profitabile, iar acolo unde e profit, se ştie, statul cedează în faţa investitorilor deştepţi. Drept este că nu ştim dacă Serviciul Public de Gospodărie Comunală are profit, căci nu acesta este scopul său şi nici profilul instituţiei, dar putem bănui că, dacă ar fi transformat la rându-i în societatea comercială, rezultatele financiare ar fi la fel de bune ca ale SPUCA. În aceste condiţii, mă întreb din nou cât timp va trece până când cele două entităţi care au mare legătură între ele şi care au fost unite până în 2010, Serviciul de Gospodărie şi Societatea de Salubrizare, vor fi luate de cineva interesat şi mai ales bine plasat. Cam la fel s-a întâmplat cu gunoiul şi cu transportul în comun.
Ce om de afaceri din Curtea de Argeş, dar cu siguranţă nu numai, nu ar fi interesat să preia o societate care are contracte serioase cu statul, recte Primăria, contracte certe, cu plata la termen, dar în cadrul căruia nimeni nu verifică numărul de gunoaie de pe străzi sau grosimea stratului de asfalt din gropi?!
Nu ne trebuie dividende de la SPUCA, nu trebuie să mutăm banii dintr-un buzunar în altul ci avem nevoie de un oraş mai curat. Repet, lucrurile par a se îmbunătăţi din acest punct de vedere şi avem speranţe că în 2015 vor dispărea definitiv gunoaiele de pe străzi.
La Serviciul Public ne punem aceleaşi speranţe, deşi lucrurile sunt acolo precum o celebră groapă de pe strada Posada – în fiecare vară astupată, în fiecare toamnă reapărută, fix la fel, la aceleaşi dimensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email