Nu avem culoarea potrivită

Nu se mai fac anul acesta investiţii în comunele din zona Curtea de Argeş, am aflat în direct la televizor. Nu se mai fac pentru că nu sunt bani. Simplu. „Alimentare cu apă şi canalizare pentru comuna Tigveni, judeţul Argeş”. „Respins”. „Lucrări de canalizare la Corbi”. „Respins”. „Alimentare cu apă în comuna Cicăneşti”. „Respins”. Amendamentele acestea au fost respinse, am aflat în direct, şi parcă şocul a fost şi mai mare. Ştiam că primarii din toate localităţile s-au făcut frate cu oricine ca să primească bani pentru lucrări, pentru că, asfaltând o bucăţică de uliţă şi ducând trei metri mai departe conducta de apă, te asiguri de încă un mandat, şi apoi, dacă lucrări nu sunt, atunci de unde să-şi mai cumpere şi primarii noştri, cel puţin unii dintre ei, super maşini şi să îşi mai facă şi super case?!

 

Deci, anul acesta va fi de criză mare şi pentru cetăţeni şi pentru primarii lor. În comunele din nordul judeţului ultimii ani au fost buni din punct de vedere edilitar. Au fost făcute multe lucruri, poate mai multe decât s-au făcut la Curtea de Argeş. Sunt comune ale căror uliţe arată cu mult mai bine decât străzile oraşului şi sunt şi sate unde calitatea apei e mai bună decât cea pe care o bem aici, la Curtea de Argeş. Acolo edilii s-au mişcat bine, au făcut parte din partidul care trebuie, au ştiut să se orienteze la firma care a făcut diverse proiecte, proiecte care au adus în ultimă instanţă bani. Pentru toată lumea. Noi, la Curtea de Argeş, am făcut mai ales proiecte şi am dat bani pentru ele, dar încă nu am primit nimic. Când să se întâmple minunea, să înceapă să curgă banii din cele câteva zeci de investiţii făcute în proiecte, s-a schimbat guvernul şi totul a picat.

 

Nu se mai fac investiţii nici în comune, aşadar. Totuşi, unde se va mai mişca ceva, pentru că se anunţă sume imense pentru investiţii publice?! Domnul Boureanu, preşedinte de organizaţie de partid care e la putere, de ce nu poate să influenţeze măcar un pic un oarecare fond, o sumuliţă oarecare, nişte bănuţi care să vină şi în Argeş, să îndulcească puţin criza asta. Să investească statul şi în Argeş, chiar dacă e considerat „roşu”.

 

Oricum ar fi, la noi la Curtea de Argeş tot prost pică. Pe vremea când erau la putere „roşii” nu primeam bani pentru că primarul era „galben”, iar după ce edilul a devenit de-o culoare cu restul conducerii judeţului, s-au împuţinat banii. Apoi, culoarea purpurie nu se asorta cu portocaliul, şi tot perdanţi am fost. Cât vom mai fi în această stare, cred că nici măcar dl. primar nu ştie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email