„Nu aţi făcut nimic cât aţi fost primar! Murim şi nu mai avem canalizare!”

Dezbaterea publică a bugetului Curţii de Argeş a înregistrat o premieră. Vineri, în sala mare a Primăriei, sute de cetăţeni au venit ca să ceară administraţiei publice locale să fie luaţi în seamă, ei şi străzile pe care locuiesc. Sala de şedinţe a fost aproape plină, spre surprinderea primarului Nicolae Diaconu şi a viceprimarului Cristian Mitrofan.

Întrunirea a început prin prezentarea principalelor investiţii care se vor face anul acesta la Curtea de Argeş. Primarul Diaconu a vorbit despre felul în care este alcătuit bugetul, cu secţiunea de funcţionare şi cea de dezvoltare, şi apoi a intrat în amănunte. „Avem mai multe solicitări pentru mai multe străzi şi cartiere, Progresu, Valea Iaşului, Groape, Valea Doamnei. Vom finaliza în primul rând proiectele începute, cu fonduri europene. Apoi avem trei poduri care trebuie refăcute, peste Valea lui Gan, peste pârâul Valea Iaşului şi peste Valea Frasinului. Vom continua cu staţia de epurare pentru care am primit 10 milioane de lei. Urmează să primim contractul de la Ministerul Dezvoltării. Din bugetul local trebuie să asigurăm cheltuielile cu Biblioteca, Muzeul Municipal, Centrul de Cultură şi Arte, plus cheltuielile cu reparaţiile la şcoli. Avem nevoie să obţinem autorizaţiile de la ISU şi alocăm bani pentru asta. Problema nu este că nu le obţinem, ci cu banii de care avem nevoie pentru dotările care se impun. Cele mai multe solicitări le-am avut pentru canalizarea în zona Lt Pavelescu. În primul trimestru al acestui an vom face studiul de fezabilitate apoi vom găsi sursa de finanţare”, a spus primarul.

„Ne-am săturat de baliverne!”

Deşi edilul vorbea despre reamenajarea aleilor pietonale din zona Romarta şi din alte zone centrale, a fost brusc întrerupt de câţiva locuitori ai străzii Lt Pavelescu. „Ne-am săturat de baliverne! Dumneavoastră ne spuneţi despre alei pietonale şi parcări iar noi nu avem canalizare. De ani de zile venim la Primărie cu solicitări, ne-aţi promis şi nu aţi făcut nimic. Din 2014 tot amânaţi. Murim şi canalizare nu mai avem!Ne pare rău, nu aţi făcut nimic cât aţi fost primar!”, au strigat câţiva cetăţeni în drum spre ieşire, după ce s-au răstit la primar din sală. Primarul a încercat să le spună că nu se pot face toate lucrurile odată şi că e nevoie de studii pentru astfel de investiţii. „Eu, dacă ştiu că nu funcţionează, nu fac! Nu îngrop bani degeaba! De gură toţi suntem buni. E nevoie de studii să vedem dacă funcţionează o canalizare”, le-a spus Diaconu cetăţenilor revoltaţi.

 

Şi alţi argeşeni şi-au spus păsurile legate de lipsa canalizării, a drumurilor de acces, a alunecărilor de teren care fac imposibilă intrarea în curţile lor, şi multe alte probleme de acest gen. Primarul şi vicele le-au notat pe toate şi la şedinţa în care va fi aprobat bugetul de către Consiliul Local toate vor fi aduse la cunoştinţa consilierilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email