Nu a mai rămas teren pentru parcul din spatele Centrului de Cultură

Municipalitatea a anunţat că în această primăvară vor începe lucrările la parcul din spatele Centrului de Cultură şi Arte. Proiectul, cu finanţare europeană, se numeşte „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş”, şi are o valoare de 1.754.519,31 lei (inclusiv TVA). După muşte drumuri la Bucureşti, primarul Nicolae Diaconu a reuşit să obţină finanţare de la Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spatii verzi în localităţi – Fondul de Mediu pentru un parc modern, cu alei, iluminat ornamental, locuri de joacă, etc. Problema este însă că, după ce clădirea noului Parchet a început să prindă contur, a devenit clar că nu prea mai e loc şi pentru parc.
Un parc mai mic
Sediul noului Parchet de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş e în stare avansată de construire, zidurile exterioare fiind terminate deja. Acesta este amplasat în apropierea Centrului de Cultură şi Arte, pe un teren concesionat de Consiliul Local Tribunalului Argeş în acest scop. Fostul primar Gheorghe Nicuţ declara însă că „există un litigiu pe un teren cu moştenitorii preotului Chiriţă”, chiar pe locul pe care urmează să se construiască parcul, lângă noul sediu al Parchetului. Suprafaţa pentru care s-ar fi obţinut finanţarea pentru amenajarea parcului nu ar fi cea trecută în acte, acuză unii, dar primarul susţine că nu e deloc aşa. „Suprafaţa trecută în proiectul parcului este de aproximativ 9000 de metri pătraţi. Am făcut o adresă către Parchet, ca să renunţe la concesiune. Nu au renunţat, şi aşa am mers pe 9000 de metri pătraţi şi nu pe mai mult, şi am şi obţinut finanţarea. Nu am cunoştinţă de niciun fel de litigiu”, declara anterior primarul Nicolae Diaconu. Situaţia terenului este însă complicată, recunosc funcţionari din Primărie, mai ales că surse oficiale care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că mare parte din ceea ce a mai rămas din teren, între sediul Parchetului, staţia peco şi Centrul de Cultură, a fost câştigat deja în instanţă de foştii proprietari. În aceste condiţii, administraţia publică locală trebuie să găsească alte soluţii pentru ca suprafaţa de teren pe care va fi construit parcul să rămână aceeaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email