Noul şef al Ocolului Silvic Vidraru, Sever Pahonţu, anunţă: „Voi avea toleranţă zero faţă de infracţiunile silvice!”

Sever Pahonţu este, de puţine zile, noul şef al ocolului Silvic Vidraru. Inginer de meserie, Pahonţu a mai fost şef al acestui Ocol Silvic, şi intenţionează să „reconstruiască imaginea pe care Ocolul a avut-o până în 2005, şi poziţia lui”. După recentele descinderi la munte, în pădurile de pe raza acestui Ocol, când organele statului au constatat o mulţime de nereguli, toată conducerea instituţiei a fost schimbată, iar Sever Pahonţu este hotărât să readucă Ocolul Vidraru în poziţia de top pe care o avea la nivel de Direcţie Silvică Judeţeană şi chiar la nivel de Regie, conform propriilor declaraţii.
„Mi-am propus pentru perioada imediat următoare instaurarea unui regim de ordine şi disciplină vizavi de Ocol şi de personalul acestuia şi stoparea furtului de material lemnos. Vom avea o colaborare foarte bună cu societăţile comerciale, cu legea deasupra noastră”., ne-a declarat Sever Pahonţu.
„Deficienţe manageriale la fosta conducere”
Fosta conducere a Ocolului Vidraru a fost schimbată după ce s-au constatat „deficienţe manageriale”, potrivit lui Sever Pahonţu. „Aceste deficienţe se referă la aplicarea regimului silvic şi la folosirea ciocanelor de marcat”, a spus Pahonţu, care a subliniat că „în maxim două luni de zile personalul silvic va redeveni ceea ce ar trebui să fie, adevăraţi apărători ai pădurilor”. „Voi avea toleranţă zero faţă de infracţiunile silvice şi mai ales faţă de personalul silvic care cochetează cu infractorii. Am încredere în personal, şi dacă înainte se putea lucra cinstit şi corect trebuie să se poată şi acum”. A mai spus Sever Pahonţu.
Ocolul Silvic Vidraru administrează zona de nord a judeţului, de la Corbeni până la Bâlea, fiind vorba despre o suprafaţă de 18.500 de hectare, din care 17.200 de hectare este pădure de stat iar restul pădure particulară. Veniturile Ocolului se compun în principal din vânzarea pe picior a masei lemnoase, în regim silvic, din vânătoare, din aportul păstrăvăriei de la Oeşti, din vânzarea de puieţi forestieri şi din recoltarea fructelor de pădure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email