Noua staţie de epurare va costa 30 de milioane de lei

Primăria Curtea de Argeş a trimis săptămâna trecută la Minsterul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene o solicitare de suplimentare de fonduri pentru înfiinţarea unei staţii de epurare. Problema e veche. După cum aţi aflat din ziarul nostru, au fost făcute două studii de fezabilotate pentru staţia de epurare, primul prevedea că staţia costă 24 de milioane de lei iar al doilea creştea cheltuiala la 48 de milioane, pentru că între timp s-a schimbat legislaţia, spun specialiştii, şi a fost nevoie de modificări ale proiectului. Finanţarea era valabilă până la finalul anului trecut, dar în decembrie guvernanţii au prelungit cu doi ani valabilitatea ei, iar administraţia locală s-a grăbit să profite de prelungire. Prin urmare a fost realizat foarte repede un nou studiu de fezabilitate de către SC Hidroedil SRL, conform căruia staţia de epurare ar costa 30 de milioane de lei.

La o şedinţă convocată „de îndată” miercuri, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţii „Staţie de tratare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară instalaţie de primire vidanjă”, precum şi valoarea totală a cheltuielilor finanţate integral din venituri proprii pentru acest obiectiv de investiţii.

Potrivit deciziei Consiliului Local, valoarea totală a investiţiei este de 30.286.155 lei, din care construcţia propriu zisă şi montajul 19.080.250 lei. Cofinanţarea locală este de 1.380.239 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email