Noua fabrică Kärcher va fi inaugurată în octombrie. Până la finalul anului vor fi angajate încă 250 de persoane.

La sfârşitul lunii octombrie la Curtea de Argeş va fi inaugurată noua fabrică Kärcher, cea care este în construcţie în spaţiile cumpărate de la fostul IPEE, spune Ionel Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din Curtea de Argeş. La inaugurare vor participa managerii de top din grupul Kärcher, ne-a mai spus Ionel Bican.De la începutul anului şi până acum Kärcher a angajat 250 de persoane, având acum 750 de salariaţi, iar până la sfârşitul anului cifra va ajunge la 1000. Investiţia în noua fabrică este  de peste 30 de milioane de euro.

Aceasta este cea de-a doua etapă de dezvoltare a fabricii care la finalizare va avea o suprafaţă totală de 43.000 mp. În total, terenul pe care îl deţine compania la Curtea de Argeş are 130.000 mp. Prima unitatea de producţie a fost inaugurată în 2016, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. Pentru cea de-a doua etapă de dezvoltare compania a primit un ajutor de stat.

„Urmează partea a doua de dezvoltare a fabricii din Argeş (…). Vom produce din ce în ce mai mult în România. Nivelul actual de producţie este de 4 milioane de produse”, a declarat într-o conferinţă de presă Lilia Sedlar, reprezentant Karcher, citată de economica.net.

Cel mai mare angajator

În ultimii cinci ani, business-ul Kärcher România s-a dublat, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 23 milioane de euro, în creștere de 17% față de anul anterior. Pentru următorii ani, compania îşi propune dublarea cifrei de afaceri.

O dată cu deschiderea noii fabrici şi angajarea a 1000 de persoane Kärcher devine probabil cel mai mare angajator din Curtea de Argeş. În ciuda acestui fapt, zona de nord a oraşului, platforma industrială pe care sunt fabrici importante – Kärcher, Fuchs, Errea, etc. nu arată deloc bine. Abia acum, după câţiva ani de când directorii de acolo se plâng de calitatea carosabilului, de lipsa iluminatului public şi de multe alte probleme administraţia locală a început prin a schimba reţeaua de apă urmând ca strada Nordului să fie asfaltată. Anul acesta, promit autorităţile locale.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email