Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş

În aceste zile, municipiul nostru a devenit capitala  poeziei internaţionale, graţie celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”. Evenimentul a demarat la sfârşitul săptămânii trecute şi se va desfăşura până pe 14 iulie sub deviza „1001 Poeme * Nopţi de Iulie”. Acest festival poetic cuprinde pe lângă recitaluri de poezie şi expoziţii de artă, lansări de carte, concerte de muzică precum şi o serie de excursii prin interemediul cărora oaspeţii sosiţi din toate colţurile lumii vor avea ocazia să admire obiectivele turistice din zona noastă. Deschiderea oficială a festivalului a a vut loc vineri seara, în sala mare a Primăriei, iar poeţii din întreaga lume au fost întâmpinaţi de organizatorii Carolina Ilica şi Dumitru M. Ion şi de primarul Nicolae Diaconu. Tot vineri au fost prezentate şi ultimele volume editate de Academia Internaţională „Orient-Occident”, iar după un recital poetic au fost lansate cărţi ale participanţilor, evenimentul editorial având loc la Casa de Cultură „G. Topârceanu”.

Versuri sculptate în lemn

Una din surprizele pregătite de organizatori pentru ediţia din acest an a festivalului a reprezentat-o expoziţia inedită de artă: „Cartea de lemn”, adică poeme scrise pe bucăţi de lemn, şi „Cartea de lână”, cu versuri brodate cu lână care împodobesc vechi şorţuri femeieşti din costumul popular specific Banatului. Manifestarea de vineri a continuat cu un recital poetic plurilingv şi cu un concert extraordinar de muzică tradiţională susţinut de soliştii Ionuţ Cârstea (nai), Daniel Dicu (vioară) şi Florin Dicu (pian). 

Carolina Ilica şi Dumitru M. Ion au primit diplome de excelenţă

Prezent la eveniment, Sorin Mazilescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural, a înmânat Carolinei Ilica şi lui Dumitru M. Ion câte o Diplomă de Excelenţă din partea Consiliului Judeţean Argeş. Programul de astăzi este unul la fel de variat şi cuprinde lansări de cărţi (ora 10.00), la Casa de Cultură „George Topârceanu”, vizitarea Mânăstirii, ceremonia primirii de noi membri ai Academiei Internaţionale Orient Occident, recepţie oferită de Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului în sala Meşterul Manole, la ora 13.30. Seara, începând cu ora 19.00, este programat un miting poetic internaţional în Sala Mare a primăriei, urmat de ceremonia decernă­rii premiilor Academiei Internaţionale Orient Occident.
G.D. Foto Sorin Badea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email