Noapte albă la Muzeul Municipal Curtea de Argeş

Sâmbăta, 18 mai 2019, Muzeul Municipal Curtea de Argeş vă aşteaptă între orele 17:00-01:00 la secţia de istorie de la sediul central şi la secţia de etnografie de la Casa Norocea pentru o vizită gratuită.
Sala multifuncţională a Muzeului Municipal va găzdui o expoziţie de grafică despre monumentele istorice din Curtea de Argeş.

Noaptea muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.

Primul eveniment de acest gen l-a reprezentat cel ce s-a desfășurat în anul 1997 în Berlin. Conceptul de acces gratuit a fost foarte bine primit astfel că în scurt timp a crescut foarte mult numărul instituțiilor organizatoare, precum și numărul de vizitatori.               

 În 2005, acest eveniment este mutat pe durata nopții și schimbă publicul țintă, adresându-se tinerilor și familiilor ce își fac program în această perioadă, renăscând sub denumirea actuală – „Noaptea Muzeelor” și extinzându-se în toată Europa. El este organizat în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, data adoptată de ICOM (Consiliul Internațional al Muzeelor) drept Ziua Internațională a Muzeelor. Începând din 2011, ICOM se alătură UNESCO și Consiliului Europei în patronarea acestui eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email