Nimeni nu vrea să facă transport cu autobuze electrice la Curtea de Argeş

Licitaţia pentru „Delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate efectuate cu autobuze” a fost anulată

„Delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate efectuate cu autobuze în municipiul Curtea de Argeş” pare o treabă grea, şi nimeni nu este interesat, cel puţin nu acum, să preia acest serviciu. Licitaţia anunţată de Primărie a avut loc luni, iar pe sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, a apărut marţi ca fiind anulată. Motivul anulării este acela că nimeni nu a depus ofertă, spun specialiştii din Primărie. Licitaţia o să fie repusă în SICAP până când vor fi societăţi interesate care să vină cu oferte, au mai spus reprezentanţi ai Primăriei. Proiectul modernizării transportului local este unul măreţ, numai că a cam început cu stângul, atâta vreme cât nimeni nu pare interesat să preia o afecare „la cheie”, adică mijloace de transport electrice, noi nouţe, o autogară modernă plus alte lucruri la fel de noi şi de interesante. Şi asta nu e totul – conform caietului de sarcini al lcitaţiei şi al altor documente, transportatorul poate cere subvenţianarea tarifului de la Consiliul Local dacă preţul biletului e mai mic decât costurile. Deci, numai de bine. Şi totuşi, deocamdată nimeni nu a fost interesat.

Un contract pe 8 ani

Vă informam în luna septembrie că Municipiul Curtea de Argeş a anunţat pe sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, şi în Jurnalul Oficial UE,  licitaţia pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public local, valoarea estimată a contractului fiind de 15.336.014 lei, iar durata contractului de opt ani (96 de luni).

Operatorul va presta serviciul public de transport local de persoane efectuat cu autobuze, conform graficului de transport indicat în documentația de atribuire, pe traseele: a) traseul nr. 1, „DR. OETKER – PECO VALEA SASULUI” în lungime de 8,4 km; b) traseul nr. 2, „ELECTRO – MARINA – PECO VALEA SASULUI” în lungime de 8,5 km; c) traseul nr. 3, „ELECTRO –METALURGIE – ȘIPOT” în lungime de 9,7 km; d) traseul nr. 4, „ELECTRO- CUZA VODĂ – NOAPTEȘ POD” în lungime de 9,8 km”, potrivit SICAP.

Delegarea serviciului de transport este urmarea contractului de finanţare  semnat pe 19 mai 2020 pentru proiectul „Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea totală a proiectului este de  47,028,577.51 lei, aproximativ 10 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email