„Nimeni nu poate lua dreptul celor de la Internaţional să joace la Piteşti”

După ce s-a aflat că în retur F.C. Internaţional Curtea de Argeş va susţine meciurile la Piteşti, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, principalul finanţator al clubului F.C. Argeş, Andrei Penescu, a atacat decizia Primăriei municipiului Piteşti, direct pe primarul Tudor Pendiuc, susţinând că echipa patronată de Benone Lazăr nu are niciun drept să evolueze pe stadionul din Trivale. „Nu ştiu cum şi de ce, Primăria a aprobat acest lucru… Dacă Nicolae Dobrin ar şti că Internaţional Curtea de Argeş va juca pe stadionul care îi poartă numele, s-ar răsuci în mormânt”, spunea Andrei Penescu.

„Mi-aş dori ca Internaţional şi F.C. Argeş să joace pe acelaşi stadion în Liga I”

Domnule primar, va juca F.C. Internaţional Curtea de Argeş în retur pe stadionul „Nicolae Dobrin”?
– Dacă Internaţional doreşte să joace pe stadionul „Nicolae Dobrin”, o va face, şi noi nu ne vom opune. Noi, Primăria municipiului Piteşti, vrem să le oferim locuitorilor oraşului posibilitatea de a vedea pe viu meciuri de Liga I, iar acest lucru nu este deloc rău.
Cei de la F.C. Argeş, în speţă Andrei Penescu, se împotrivesc vehement acestei variante, temându-se că pregătirea echipei va fi afectată.
-Nu înţeleg de ce această temere. Ieşirea lui Andrei Penescu este total nepotrivită. Dacă F.C. Internaţional Curtea de Argeş va juca la Piteşti, echipa F.C. Argeş nu va fi în niciun fel afectată la meciuri şi antrenamente.  Sincer, mi-aş dori ca în sezonul următor, F.C. Argeş şi F.C. Internaţional să joace în prima Ligă, pe acelaşi stadion.

„Stadionul este al oraşului, nu al familiei Penescu”

A fost invocat numele lui Dobrin…
– Nu-mi dau seama de ce a făcut acele declaraţii. Andrei Penescu ar trebui să se ocupe mai mult de situaţia Argeşului în loc să facă acele comentarii total nejustificate. Nu pot fi de acord cu declaraţia lui Andrei Penescu, conform căreia Gicu Dobrin s-ar răsuci în mormânt, dacă Interul va juca la Piteşti pe stadionul care îi poartă numele.
După cum se ştie, stadionul este al Primăriei.
– Aşa este. Stadionul este al oraşului Piteşti, nu al unei persoane, sau al familiei Penescu, aşa cum şi Nicolae Dobrin a fost, este şi va fi al nostru, al tuturor argeşenilor. Gicu a fost iubit şi stimat de toată lumea, nu doar de anumite persoane.

„Dacă în Italia se poate, la noi de ce nu?”

Ar fi un conflict de interese ca cele două echipe să joace pe acelaşi stadion?
– Nu va fi niciun conflict. În Europa, mai precis în Italia, Internazionale Milano şi AC Milan, joacă pe acelaşi stadion de zeci de ani, şi nimeni nu se plânge de vreun conflict de interese. La fel şi Lazio cu Roma, joacă pe acelaşi teren. Şi dacă la ei se poate, unde nivelul şi miza sunt infinit mai mari, la noi de ce nu s-ar putea acest lucru?
Care este opinia oamenilor de fotbal, şi nu numai, în acest caz?
– Majoritatea nu au nimic împotrivă ca F.C. Internaţional să joace la Piteşti. Echipa este în Liga I, ţine fotbalul argeşean în prim planul fotbalului românesc, şi în plus, Benone Lazăr investeşte foarte mult în echipă, iar nimeni nu are cum să-i ia acest drept.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email