Nimeni nu este de neînlocuit. Nici funcţionarii din Primărie, chiar dacă ei cred altfel

Faptul că oricine poate fi înlocuit din funcţia/postul pe care îl deţine este un adevăr pe care unii îl înţeleg prea târziu. Faptul că unele persoane au fost angajate la unele instituţii ale statului numai pe bani sau pe pile, iarăşi se ştie, dar nu se demonstrează. Faptul că acele persoane se comportă de parcă banii pe care i-au dat le asigură veşnicia pe un scaun călduţ arată caracterul lor şi mărimea sumei date.

La Primăria Curtea de Argeş lucrează lume multă. Prea multă, după cum spun unii, prea puţină, conform declaraţiilor oficiale. Nu vreau să spun eu acum că toţi angajaţii instituţiei se fac că muncesc, dar vă asigur că unii dintre ei doar cu asta se ocupă. Plimbatul a două hârtii între cinci birouri, strâmbatul la orice cetăţean care nu s-a dat cu Chanel no.5 şi care închide uşa de la birou mai greu este un sport pentru unii dintre funcţionarii publici. În afara feţelor acre şi a gesturilor repezite, eufemistic vorbind repezite, mai sunt unii care se cred mici Dumnezei pe bucăţica lor de mochetă din biroul pe care noi, contribuabilii, i l-am plătit. Aceste personaje de roman prost, care nu s-ar descurca nicio secundă în lumea reală, în care salariul se ia în funcţie de competenţe nu în funcţie de şpaga dată la angajare, aceste personaje zic, nu au teamă şi nici ruşine de nimeni. Nu le pasă de primar, de viceprimar, de vreun şef de birou sau de altă instanţă care, la un moment dat ar putea să ia la bani mărunţi activitatea dumisale şi ar trebui să verifice profesionalismul, cunoştinţele în domeniu şi, de ce nu, comportamentul lor în faţa celor pe care trebuie să-i servească – a se înţelege bine termenul! – adică în faţa cetăţenilor.

Primarul Nicolae Diaconu are o mare problemă. Fiind un gentleman şi comportându-se ca atare, subordonaţii săi îl cred slab. Dacă nu a bătut cu pumnul în masă şi nici nu a urlat la personal, a fost luat de, mă scuzaţi, fraier. Eu nu cred că e aşa, şi aştept ca dl. primar să confirme asta, fie şi doar pentru a le arăta celor care se cred mici Dumnezei în Primărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email