Niciun cetăţean nu a fost interesat de taxele şi impozitele din 2019

Dezbaterea publică a taxelor şi a impozitelor locale pe care locuitorii municipiului Curtea de Argeş le vor plăti în 2019 a avut loc vineri la Primărie, şi niciun cetăţean nu a participat. Viceprimarul Gabriel Jubleanu, un reprezentant al Biroului de Contabilitate şi consilierul pe relaţii publice din Primărie au fost prezenţi în sala mare a instituţiei. În public au fost doar reprezentanţii presei locale şi consilierii locali PNL Mădălin Marinescu şi Jean Chefani.

Viceprimarul Jubleanu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de „interesul” de care au dat dovadă cetăţenii. „E un total dezinteres din partea populaţiei. Nu s-au depus sugestii sau propuneri până pe 16 aprilie. Anunţul despre dezbatere a fost postat pe pagina de internet a Primăriei”, a spus viceprimarul. Chiar în timp ce vorbea au apărut cei doi consilieri locali.

„Se doreşte o creştere a taxelor şi a impozitelor egală cu rata inflaţiei. De ce acum? De ce atât de reprede după creşterile de anul acesta?! Plătim lipsa de profesionalism şi incompetenţa. Ar fi trebuit să crească doar unele salarii (din Primărie – n.a.)”, a afirmat liberalul Mădălin Marinescu, moment în care viceprimarul a declarat dezbaterea închisă. „Nu aţi făcut propuneri sau sugestii până la termenul prevăzut în anunţ. Dezbaterea s- încheiat”, a spus Jubleanu şi a ieşit din sală. „De ce aţi mai anunţat dezbatere publică dacă nu putem vorbi?!”, a strigat Marinescu înt imp ce sala devenise goală deja.

Pentru 2019, creşterea e de 1,3% la toate taxele şi impozitele, coeficientul inflaţiei”, ne-a declarat anterior Gheorghe Florescu, directorul economic al Primăriei. Acum, după dezbaterea publică, Proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale pentru anul 2019 va fi supus aprobării Consiliului Local la şedinţa de vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email