Nicoleta Andrei trimite o altă elevă la lotul naţional de gimnastică al României – Nadia Comăneci de Curtea de Argeş

În municipiul Curtea de Argeş există foarte mulţi copii talentaţi care excelează în anumite domenii. Prin multă muncă, seriozitate şi ambiţie aceştia au reuşit să obţină rezultate deosebite la concursurile naţionale sau internaţionale la care au participat, în diferite ramuri sportive. Astfel, ne putem mândri cu tineri campioni la tenis de câmp, tenis de masă, judo sau înot. Iată că acum a venit rândul unei fetiţe de numai 8 ani de a se face remarcată prin talentul său.
Admisă cu notă maximă la lotul naţional
Ştefania Ciobanu a reuşit, în urma unui examen riguros, să fie acceptată în lotul naţional de gimnastică ritmică al României, acolo unde va lucra cu celebrii antrenori Octavian Belu şi Mariana Bitang, cei care au adus în ţară sute de medalii de aur. Însă, drumul Ştefaniei către succes a început chiar la Curtea de Argeş, în sala de sport a Liceului Tehnologic „Constantin Dobrescu”, acolo unde de trei ori pe săptămână antrenoarea Nicoleta Andrei le pregăteşte pe fete pentru marea performanţă. Aici, micuţele iau lecţii de balet, învaţă elemente de gimnastică sau de contorsionism şi se antrenează pentru sportul pe care îl iubesc cel mai mult. Pe Ştefania, antrenoarea Nicoleta Andrei a descoperit-o la grădiniţă acum doi ani de zile şi din prima clipă şi-a dat seama că este un copil deosebit cu un potenţial extraordinar. „Am văzut-o pe Ştefania la grădiniţă şi mi-a plăcut de ea de la început. Imediat am stat de vorbă cu părinţii ei care au fost de acord ca fetiţa să înceapă pregătirea. Lucrez cu ea de doi ani de zile şi sunt foarte mulţumită. Este cea mai bună elevă a mea şi de fiecare dată când evolua în spectacole sau evenimente eram foarte liniştită. Ştiam că totul va fi bine şi aveam încredere în ea”, spune Nicoleta Andrei. La examenul de admitere la lotul naţional de gimnastică Ştefania a prezentat o linie tehnică deosebită, pentru care a primit nota maximă. „Am lucrat mult timp cu ea şi am pus la punct o linie tehnică interesantă pentru care Ştefania a primit nota 10. Chiar au fost impresionaţi cei de la Deva”, mai spune Nicoleta Andrei.
Ştefania: „Îmi doresc multe medalii şi premii”
La un moment dat, Ştefania a fost chemată de la pregătire. Foarte emoţionată, dar încurajată în permanenţă de antrenoarea sa, ne-a spus cât de mult îndrăgeşte gimnastica. „Am început să mă pregătesc de la vârsta de şase ani. În fiecare zi fac antrenament timp de o oră sau oră şi jumătate, dar eu îmi doresc să stau mai mult în sala de gimnastică. Părinţii sunt aproape de lângă mine, dar cel mai mult mă susţine tati”, spune Ştefania. La doar opt ani ai săi, fetiţa este foarte ambiţioasă şi serioasă şi deja şi-a stabilit obiectivele pe care vrea să le îndeplinească. De asemenea, este nerăbdătoare să îşi întâlnească noile colege cu care se pregăti la Deva. „Îmi doresc să obţin rezultate foarte bune la concursuri, dar şi multe medalii şi premii. Abia aştept să mă duc la Deva şi să îmi cunosc colegele”, mai spune Ştefania. Antrenoarea fetiţei spune că îi va fi greu să se despartă de cea mai bună elevă a sa, dar în acelaşi timp este mândră de performanţa obţinută de aceasta. „Eu îmi doresc să o văd pe podium, acolo unde îi este locul. Clipa în care va pleca va fi grea pentru mine. Cu un ochi plâng, dar cu celălalt râd şi sunt fericită pentru ceea ce a reuşit Ştefania să facă”, spune Nicoleta Andrei.
Ştefania Ciobanu nu este singura elevă talentată a Nicoletei Andrei, care este sigură că în viitorul apropiat o altă fată va reuşi să facă performanţă. „Am acum o elevă de doar cinci anişori care se numeşte Riana Cserkesz. Sunt sigură că va călca pe urmele Ştefaniei, pentru că are mult talent şi un potenţial uriaş. De altfel, înaintea Ştefaniei, la Deva a ajuns Diana Văduva, o altă elevă de-a mea. Însă, ea este inclusă în lotul naţional al României de gimnastică aerobică”, spune Nicoleta Andrei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email