Nicolescu achitat, Nicuţ condamnat, pentru exact aceeaşi infracţiune

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost exonerat de pedeapsă pentru „folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, infracţiune care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunităţilor”, iar Gheorghe Nicuţ, fostul primar al municipiului Curtea de Argeş, a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru „folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor”.

Procesele pe care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, le are încă mai ţin prima pagină a ziarelor. De curând, el a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti  la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fraudă cu fonduri europene, în cazul reconstrucţiei a două poduri din judeţ. Decizia poate fi poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Nicolescu la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă care a fost contopită cu o altă condamnare de şapte ani şi opt luni, urmând ca fostul preşedinte al CJ Argeş să execute opt ani de închisoare.  

Nicolescu a fost achitat pentru ”folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, infracţiune care are că rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunităţilor”, dar şi pentru infracţiunea de luare de mită.

Extrem de ciudat este că Gheorghe Nicuţ, fostul primar al municipiului Curtea de Argeş, acuzat de „folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor”, a fost condamnat, tot de către Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email