„Nicolae Diaconu va fi primar al oraşului Curtea de Argeş şi în mandatul viitor !” Interviu cu Ştefan Lăzăroiu, preşedintele PDL Curtea de Argeş

Persoana care va sta cel mai bine în sondaje va candida din partea PDL la primăria Curtea de Argeş, indiferent de la ce partid va fi el până atunci, ne-a declarat preşedintele PDL Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu. Am stat de vorbă despre licitaţii, şi am aflat că a fost depusă acţiune la Curtea de Apel pentru licitaţia de 14 milioane de euro, am vorbit despre autostradă, iar Ştefan Lăzăroiu ne-a spus că traseul acesteia nu va ocoli Curtea de Argeş.

Când va fi anunţat numele candidatului pentru primărie ?
– Momentan nu suntem concentraţi pe numele candidatului la primărie. Pe noi, membri ai BPL şi BPJ Argeş, ne interesează deocamdată să se realizeze proiectele pe care le-am propus şi, bineînţeles, să le urmărim. Abia după ce acestea vor fi realizate, vom face un sondaj printre argeşeni şi persoana care va sta cel mai bine în sondaje va candida din partea PDL la primăria Curtea de Argeş, indiferent de la ce partid va fi el până atunci, pentru că restul partidelor nu mai contează. Şi, dacă sunt corecţi, toţi politicienii din Argeş vor fi alături de PDL, pentru binele judeţului. Părerea mea este că domnul Nicolae Diaconu va fi primar al oraşului Curtea de Argeş şi în mandatul viitor. De la ce partid? Răspunsul îl aveţi mai sus…
Aţi anunţat că veţi face sondaje de opinie pentru desemnarea candidaţilor. În ce stadiu sunt sondajele?
– Referitor la sondajele pentru primărie, v-am răspuns. Dacă vorbim despre cele pentru alegerile parlamentare, nu cred că mai are rost să ne batem capul cu sondaje, pentru că se ştie clar cine va fi deputat pe colegiul de nord. Nu cred că voi avea contracandidat, iar sondajele care se vor face în perioada următoare vor atinge doar problemele şi ideile argeşenilor din colegiul Curtea de Argeş.
Când vor fi făcute listele candidaţilor pentru Consiliul Local?
– În momentul în care vom decide candidatul pentru primărie, împreună cu acesta vom stabili şi lista consilierilor. Toţi oamenii care vor figura pe această listă vor fi interesaţi de binele Argeşului şi vor fi cunoscuţi printer cetăţeni.
Câţi membri PSD vor veni la PDL, având în vedere că prin oraş se vorbeşte că sunt foarte mulţi care vor pleca, mai ales de la PSD ?
– Toţi care vor conta şi contează la ora actuală sunt alături de noi, chiar dacă unii dintre ei nu au adeziuni la PDL, ne sprijină în toate proiectele pentru oraş.
Cum vedeţi dvs. clasamentul pentru Consiliul Local, adică ce partide vor avea consilieri şi câţi ?
– Dacă vom realiza proiectele promise, noi şi primarul Diaconu, sunt convins că vom avea majoritatea în Consiliul Local, iar celelalte partide se vor bate pe 2-3 locuri care mai rămân.
Care sunt principalele probleme pe care le are oraşul?
– Problemele cetăţenilor sunt multe, dar cred că printre cele mai serioase se numără cea a câinilor comunitari, asfaltarea străzilor din programul PIDU şi în alte cartiere precum Progresu, Ivancea, strada Victoriei, Râmnicu Vâlcea etc. De asemenea, sunt probleme legate de acoperişurile blocurilor, de termoizolaţie, iar cea mai importantă la ora actuală  – din cauza conducerii judeţului de 20 de ani încoace – copiii argeşenilor nu au un loc de muncă în oraşul în care au crescut.
Cum  se poate implica un deputat în rezolvarea problemelor oraşului, având în vedere faptul că actualul primar a spus că “un parlamentar nu poate rezolva problemele administraţiei locale”?
– Atunci când domnul Diaconu a făcut această declaraţie s-a referit la deputatul „proiecţel”, care nu a ştiut decât să-şi vadă interesul propriu. Eu am o comunicare foarte bună cu primarul municipiului Curtea de Argeş şi ne ajutăm reciproc pentru rezolvarea problemelor oraşului.
Credeţi că proiectul cu asfaltarea va fi pus în practică?
– Spre binele argeşenilor, îmi doresc din tot sufletul ca acest proiect să se realizeze şi eram convins că până în august anul viitor va fi gata. Eram convins până zilele trecute, când firme apropiate Consiliului Judeţean au contestat din nou proiectul, de data aceasta la Curtea de Apel, ca să nu se mai realizeze. Aşadar, acum am un mic semn de întrebare, dar sper ca judecătorii de la această instanţă să înţeleagă că dacă dau dreptate unei firme cu un singur angajat, care nu are altă activitate decât aceea de a face contestaţii, aceşti bani europeni se vor pierde. Aceşti bani care sunt munciţi cu greu de primarul Diaconu, de senatorul Mircea Andrei şi de Consiliul Local, iar dacă se pierd va avea de suferit nu numai oraşul, ci întreg judeţul Argeş.
Cât va conta proiectul la alegeri, cine ar putea să profite şi cine să piardă?
– Toţi argeşenii vor câştiga şi vor profita de pe urma acestui proiect, care sper să vină în număr mare la vot. Pentru noi este important ca echipa noastră actuală nu doar să câştige alegerile, ci să aibă şi un rezultat foarte bun, pentru a avea mai multă influenţă la centru în ceea ce priveşte dezvoltarea colegiului Curtea de Argeş. Ar însemna să fiu ipocrit dacă nu aş recunoaşte că puterea de a atrage atenţia celor de la Bucureşti este dată şi de aceste rezultate de la vot.
Ce ştiţi despre autostradă, e adevărat că a fost deviat traseul şi Coridorul 4 paneuropean nu va mai trece prin Curtea de Argeş? Senatorul Mircea Andrei declara la Curtea de Argeş că “s-a luptat pentru ca autostrada să treacă prin Curtea de Argeş”. În ce fază se mai afla proiectul autostrăzii acum, vorbim de traseul Piteşti  – Curtea de Argeş.
– Ştiu că s-a dorit devierea acestui traseu şi că domnul senator Mircea Andrei s-a luptat să nu fie deviat. Dar vă mai pot spune că la întânirea de la Piteşti, prilejuită de alegerea pentru Comisia de Justiţie, Politică Externă şi Drepturile Cetăţeneşti a PDL, premierul Emil Boc a precizat, în faţa a 500 de persoane, că o prioritate a guvernului la ora actuală este şi proiectul autostrăzii Piteşti – Sibiu. Deci cred că lupta domnului senator pentru realizarea proiectului pe acest traseu nu a fost în zadar.
La întâlnirea de la primarie de luna trecută, la care au participat ÎPS Calinic şi senatorul Andrei, s-a spus că se va construi o catedrală nouă la Curtea de Argeş.
– Această dorinţă de a ridica o catedrală nouă este iniţiativa senatorului Mircea Andrei şi a Înalt PreaSfinţitului Calinic. Fiind proiectul dumnealor, sunt persoanele potrivite să vă dea mai multe detalii.
Cum funcţionează echipa pe care aţi anunţat-o atunci? Ce rezultate are?
– De când s-a anunţat această echipă, toate deciziile importante pentru Curtea de Argeş au fost luate împreună şi toate proiectele care se vor face vor fi realizate de echipa la care faceţi referire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email