Nicolae Diaconu, reales preşedinte al PSD Curtea de Argeş cu două voturi împotrivă

Marţi seara, în noua sală de şedinţe a Primăriei a avut loc Adunarea Generală a PSD Curtea de Argeş, amânată la iniţiativa preşedintelui PSD Argeş, Constantin Nicolescu. În urmă cu două săptămâni, la Casa de Cultură a avut loc Conferinţa Municipală a PSD, la care trebuie să fie alese „noile organe de conducere”, conform convocatorului. Nicolescu, iritat de faptul că doar Nicolae Diaconu, primarul şi actualul şef al pesediştilor din municipiu, îşi depusese candidatura, a solicitat şi a obţinut amânarea adunării pentru 6 iulie. Marţi seara în sala Primăriei au fost173 de persoane, dar candidat a fost tot numai Nicolae Diaconu, în ciuda apelurilor repetate ale lui Constantin Nicolescu. „Sper să mă scuzaţi că am reprogramat întâlnirea, dar trebuia să fim bine organizaţi”, a spus acesta. „Problema PSD-ului e comunicarea. Avem impresia că lumea ne cunoaşte. Credem că dacă am făcut o stradă, lumea ştie cine a făcut-o şi cu ce eforturi. Primarul zicea că se ocupă de lucruri serioase, de proiecte europene, dar din păcate în România lucrurile serioase nu aduc prea multe voturi”, a repetat, oarecum, Nicolescu cele spuse şi în urmă cu două săptămâni. „Mai bine ne supărăm acum, la doi ani, pentru că vom suferi cu toţii dacă pierdem alegerile la Curtea de Argeş. Nu contează dacă eu voi mai fi sau nu preşedinte al Consiliului Judeţean, dar partidul trebuie să fie puternic. Poate nu a fost greu să câştigăm Primăria Curtea de Argeş, dar e greu să o păstrăm”, a concluzionat preşedintele Nicolescu.

„O să merg până la capăt!”

După discurs, Nicolescu i-a întrebat de mai multe ori pe colegii săi de partid dacă nu mai e vreunul care să vrea să fie preşedinte. Într-un final, neprimind nici un răspuns, i-a dat microfonul primarului Diaconu care a spus „o să merg până la capăt!”.
„Ar fi păcat de mica noastră bzzzzzz……….”, „Nu cred că trebui să fie scopul nostru bzzzzzz….”, a mai încercat Nicolescu să mai spună câte ceva, dar instalaţia de sunet a sălii i-a pus contre. Din frazele rostite se înţelegea cam jumătate, în ciuda schimbării microfonului.
Până la urmă s-a votat, iar Nicolae Diaconu a fost reales preşedinte al PSD Curtea de Argeş cu 171 de voturi pentru şi două împotrivă. Au fost de asemenea aleşi opt vicepreşedinţi – deputatul Mircea Drăghici, Dan Darabont, Mihai Badea, Radu Dumitrache, Ştefan Dumitrache, Cătălin Sămărăscu, Gheorghe Boncea şi Vasile Sabie.

„Ne-am luptat să vă dăm sporuri!”

După vot s-a trecut la discuţii. Un membru mai tânăr de partid, Radu Zevedei, angajat al Primăriei, a  criticat activitatea consilierilor locali, iar unul dintre ei, Ştefan Dumitrache, i-a răspuns – „Noi în Consiliu ne-am luptat să vă dăm vouă sporuri!”. O doamnă pensionară a vorbit despre faptul că de 8 martie femeile nu sunt deloc luate în seamă de PSD, şi le-a cerut primarului şi directorului societăţii care furnizează utilităţile în municipiu, Ion Bolovan, să vină şi pe strada ei, Posada. Noul trezorier al organizaţiei locale, Elena Neacşu, a spus că PSD a câştigat alegerile la Curtea de Argeş datorită deputatului Mircea Drăghici. „Dl. deputat ne-a învăţat ce trebuie să facem”, a afirmat Elena Neacşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email