Nici elevilor din municipiu nu li se pun note în catalog

De ieri, cadrele didactice de la unităţile şcolare din municipiul Curtea de Argeş nu vor mai trece notele şi calificativele elevilor în cataloage, în semn de protest faţă de Legea salarizării unice. „La noi, începând de ieri, nu se mai pun notele în catalog. Vom adopta această formă de protest până când vom ajunge la o nouă înţelegere cu Guvernul. SIP Curtea de Argeş are 131 de hotărâri judecătoreşti irevocabile încă de anul trecut, care nu au fost puse în practică. Este vorba şi despre Legea 221, care prevede mărirea salariilor încă din ianuarie 2010, bani pe care nu i-am primit. Noi am început protestele vinerea trecută, când am pichetat Prefectura alături de colegii de la Piteşti”, a spus Luminiţa Negrilă, liderul Sindicatului de Învăţământ Preuniversitar din zona Curtea de Argeş.

Grevă generală în luna iunie

Dascălii nu sunt obligaţi să adopte această formă de protest. „I-am comunicat şi inspectorului general despre această problemă. Lăsăm la latitudinea profesorilor adoptarea acestei forme de protest. Nici un profesor nu este obligat să adopte această măsură. Notele care vor fi luate în această perioadă vor fi trecute în caietele profesorilor, iar atât copiii cât şi părinţii vor putea afla ce note s-au dat. Sub nicio formă notele nu pot fi modificate. Acestea rămân la fel cum au fost anunţate în faţa clasei, doar că nu vor fi trecute în catalog”, mai spune Luminiţa Negrilă.
De asemenea, sindica­liştii din învăţământ au stabilit şi un calendar al acţiunilor de protest care vor urma. Astfel, mâine va avea loc un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş spre Ministerul Educaţiei, la care vor participa 2.000 de sindicalişti. În acelaşi timp, alţi sindicalişti vor picheta sediul Ministerului Muncii. Mai mult, în aceeaşi zi în toate unităţile şcolare din ţară nu se vor desfăşura activităţi de predare. Potrivit sindicaliştilor, dacă în urma acestor acţiuni probleme profesorilor nu vor fi luate în considerare, nu se va mai încheia situaţia şcolară a elevilor şi se vor crea premizele declanşării unei greve generale în prima parte a lunii iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email