Deşi mai sunt două săptămâni până la Paşte, în municipiul Curtea de Argeş nu există un loc special amenajat pentru sacrificarea mieilor. „La Curtea de Argeş nu există un abator şi în mod cert aici nu se vor sacrifica miei. Comercianţii pot vinde în hală carne de miel doar dacă fac dovada faptului că aceştia au fost sacrificaţi în abatoare specializate. Oamenii trebuie să prezinte un certificat sanitar-veterinar, să aibă carnea ştampilată”, spune Marin Florea, directorul Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare.
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş a anunţat mai multe măsuri care vor fi luate în zilele următoare. Astfel, în ceea ce priveşte carnea de miel, „vor fi identificaţi şi monitorizati toti producătorii şi comercianţii care sacrifica miei şi prelucrează carne de miel, precum şi toate fermele sau gospodăriile particulare de unde vor fi livrate animalele pentru sacrificare”. Mai departe, inspectorii DSVSA vor controla starea de sănătate a animalelor şi vor aviza “sacrificarea în vederea consumului public numai a animalelor sănătoase, crescute în gospodării, ferme şi localităţi indemne de boli transmisibile”, potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare. Aceştia vor verifica “respectarea regulilor de protecţie a animalelor în timpul transportului, abatorizării sau sacrificarii, în toate unităţile de sacrificare aprobate”. Carnea de miel trebuie transportată numai în mijloace auto autorizatesanitar veterinar şi trebuie să fie însoţită de certificate veterinare, conform comunicatului citat .