Ni se scumpeşte gunoiul

Sună paradoxal, poate, dar deşi la Curtea de Argeş nu s-au scumpit alimentele, şi nici celelalte bunuri de larg consum, gunoiul se va scumpi în curând. Există un proiect la nivel judeţean, conform căruia tot gunoiul va fi dus la groapa de la Albota. Este vorba de milioane de euro menite să transforme Argeşul dintr-un judeţ cu gropi de gunoi poluante şi pline ochi, într-o zonă ecologică, în care animalele vor zburda libere pe câmpiile cu iarba verde, nepoluată.

E foarte clar că groapa de gunoi de la Curtea de Argeş nu are nicio legătură cu respectarea mediului. De câţiva ani se zice că e plină în proporţie de peste 90 la sută, dar se aduce gunoi aici din toate comunele din zonă. Asta e, nu avem ce face, mai nou şi prin sate se colectează resturile menajere, iar oamenii nu mai pot să le dea foc în fundul grădinii, iar gropi de gunoi nu sunt peste tot. La noi este una, şi profită de ea toată lumea. În mod normal, odată ce proiectul despre care vă vorbeam va fi pus în practică, groapa de la Curtea de Argeş va fi transformată în rampă de transfer, urmând, probabil, ca într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, locaţia să fie redată în folosinţă.

Câţi bani va trebui să fie cheltuiţi ca peste locul unde acum sunt duse gunoaiele să fie înălţate case, spre exemplu, nu se ştie, poate foarte mulţi. Ce se ştie însă este că pe noi o să ne coste mai mult gunoiul, fie şi numai pentru faptul că va fi dus mai departe decât este dus acum. Cert este faptul că groapa de gunoi de la intrarea în oraş trebuie închisă. E clar că trebuie să ne conformăm normelor de mediu, norme pe care, de altfel, le încălcăm tot timpul. Pe de altă parte nici să plătim mai mult pentru un serviciu care nici nu se va îmbunătăţi, nici nu se va înrăutăţi, nu prea ne convine. Nimeni nu ne va întreba, însă, ce ne convine sau ce nu. Noi doar trebuie să plătim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email