Ne-ar trebui un neamţ şi la Curtea de Argeş

Cu toate discuţiile despre posibilul prim ministru neamţ m-am gândit că poate şi la Curtea de Argeş am avea nevoie de un om de altă naţionalitate, de o altă factură, de o persoană construită altfel decât noi, argeşenii, ca să ieşim la liman.

Nu vreau să comentez acum şi aici nominalizarea preşedintelui. În opinia mea, Klaus Johannis era o alegere foarte bună. Dar, vorbind despre Curtea de Argeş, un cetăţean care are legături strânse cu o mare civilizaţie, cum este cea germană, ar fi, poate, o soluţie. Mă gândesc că cineva care ştie cum arată străzile chiar şi din cele mai mici oraşe din Germania, care ştie cum se fac proiectele astfel încât să poată fi puse în practică, un om care nu se lasă sedus de perspectiva unui câştig indirect din banii publici, o astfel de persoană ar putea aduce Curtea de Argeş pe hartă. Pe harta turistică a ţării şi în general pe harta Europei. Suntem, cel puţin teoretic, cetăţeni europeni cu acte în regulă şi cu drepturi depline. Dacă ne luăm, însă, după mizeria fizică şi morală care există la noi, nu numai la Curtea de Argeş, ce-i drept, ne dăm seama că asta e soluţia, cel puţin la acest moment.

Am vorbit zilele trecute cu un neamţ ataşat sincer de Curtea de Argeş, şi mă refer aici la Walter Stegner. El este omul care a ajutat la propriu, cu bani, instituţiile de cultură din oraş, dar din cauza unui conflict cu fostul primar, contribuţiile sale s-au oprit. Asta este cel puţin varianta cunoscută prin oraş. Dl. Stegner îmi spunea că de fiecare dată când revine la Curtea de Argeş oraşul i se pare mai murdar, mai plin de câini, cu străzi mai sparte şi cu gropi mai multe. Lui, ca un om format la şcolile stricte nemţeşti, indolenţa aleşilor i se pare de neconceput, mai ales că nu doar a criticat, ci a avut şi soluţii. Nimeni nu l-a luat în seamă, nimeni nu l-a lăsat să facă ceva, nici măcar pe banii lui.

Nu vreau să spun acum că dl. Walter Stegner ar fi cel mai bun primar la Curtea de Argeş, dar o persoană cu formaţia sa şi cu mentalitatea sa ne-ar trebui aici. Poate să găsim şi printre ai noştri o astfel de persoană, deşi în acest moment mi-e greu să cred acest lucru. Senzaţia mea este că acum nimeni nu ne poate ajuta, pentru că nimeni nu vrea asta. Dacă în „Parlamentul” local avem consilieri ca dl. Derviş, care nu acceptă  nişte banale extinderi de balcoane (pentru că nu-i plac domniei sale sau pentru că toţi apropiaţii săi au făcut deja asta) fără să aibă un minut de şcoală care să-l îndreptăţească să aibă o părere măcar, nu să ia vreo decizie, atunci la ce să ne mai aşteptăm. La nimic bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email