Naveta la Piteşti cu microbuzul – pasageri înghesuiţi, unii fără mască

Mulţi locuitori din municipiul Curtea de Argeş lucrează la Piteşti şi sunt nevoiţi să facă zilnic naveta. Unii aleg microbuzele iar alţii maşinile particulare, şi de foarte multe ori transportatorii autorizaţi se plâng că rămân fără clienţi din cauza acestor „pieţari”.

„Nu circul cu maxi-taxi decât în situaţii de urgenţă. Nu poţi să mergi în condiţiile alea. Bagă foarte mulţi oameni şi nici nu poţi să respiri, foarte puţini pasageri au mască, iar dacă încerci să le atragi atenţia aproape te iau la bătaie. Şi mai este o problemă. Şoferii vorbesc foarte urât cu clienţii”, ne spune, supărată, o femeie.

Microbuzele sunt de obicei pline, şi nu toţi călătorii poartă mască de protecţie. Pe de altă parte,  „pieţarii” spun că nu vor renunţa la acest obicei atâta timp cât oamenii preferă să circule cu ei. „Eu o să mai fac astfel de curse, pentru că nu pot să mor de foame. Să se facă locuri de muncă şi apoi renunţăm. Să nu credeţi că se câştigă foarte bine. Foarte mulţi au renunţat când au văzut ce greu este. Iarna, când e frig, e cel mai urât. Acum, cu coronavisurul ăsta e şi mai rău. Noi ne punem mască şi le cerem şi celor care merg cu noi să-şi pună. Eu, unul, dacă nu are mască nu-l iau”, ne mărturiseşte un şofer care face curse spre Piteşti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email