Naistul Ionuţ Cârstea a cântat pe scena Centrului de Cultură şi Arte „George Topârceanu”

Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” a găzduit, zilele trecute, un spectacol de muzică populară susţinut de naistul Ionuţ Cârstea împreună cu invitaţii săi. La evenimentul prezentat de maestrul Dorin Oancea, au fost prezenţi Cristian Mitrofan, manager Centrul de Cultură şi Arte, Ştefan Dumitrache, consilier local, dar şi alte personalităţi locale. Cei prezenţi în sală au apreciat prestaţia artiştilor şi au cântat împreună cu aceştia, creând o atmosferă deosebită. Spectacolul a fost deschis de grupul folcloric „Rapsozii Argeşului” care au cântat câteva melodii incluse şi pe primul lor CD, apărut la începutul acestui an. Apoi, pe scena instituţiei a urcat Andrei Drăguţ, un alt tânăr talentat din municipiul nostru, care a interpretat două cântece. Din spectacol nu au lipsit nici soliştii Gheorghe Iordăchescu şi Graţian Bădescu, membrii ai grupului „Raspozii Argeşului”, care au ridicat sala în picioare cu cântecele lor.
Premiul I la Olimpiada naţională de muzică
În cea de-a doua parte a spectacolului pe scena Centrului de Cultură şi Arte şi-a făcut apariţia naistul Ionuţ Cârstea, împreună cu instrumentiştii Daniel Dicu – vioară, Florin Dicu – acordeon, Gheorghe Floricel – ţambal şi Ionel Feraru – contrabas, care au oferit un program muzical de excepţie. „Prin organizarea acestui spectacol ne-am dorit să îl promovăm pe Ionuţ Cârstea în municipiul Curtea de Argeş, aici unde este aproape de casă. Acest tânăr talentat a susţinut foarte multe concerte în străinătate, unde a obţinut premii importante. De obicei aşa se întâmplă, eşti mai cunoscut în altă parte, decât la tine acasă. Îi mulţumim domnului Cristian Mitrofan, pentru iniţiativa pe care a avut-o şi pentru că a reuşit să organizeze acest spectacol”, a spus maestrul Dorin Oancea.
Ionuţ Cârstea este campion la Olimpiada Naţională de Muzică. A început studiul naiului la 12 ani, la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea, la clasa profesorului Gheorghe Popescu. Au urmat apoi numeroase turnee în străinătate cu orchestra de cameră a liceului. Aşa a deprins şi gustul pentru călătorii, având ocazia să viziteze ţări precum Austria, Germania, Belgia, Suedia, Franţa şi multe altele. În clasa a IX- a la un festival la care a participat avut ocazia să îl cunoască pe marele maestru al naiului, Gheorghe Zamfir. În anul 2007 a participat la cursurile de nai ale maestrului, la Piatra Neamţ. Gheorghe Zamfir a fost cel care l-a îndrumat pe tânărul elev să se mute cu studiul mai aproape de casă, la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, din Piteşti. Ionuţ Cârstea a cucerit publicul din toată ţara, dar şi din străinătate, cu melodii din folclorul argeşean, românesc şi cu melodiile maestrului Gheorghe Zamfir. Aprecierile juriului i-au adus premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică timp de patru ani, în 2006, 2008, 2009 şi 2010 şi numeroase premii la alte festivaluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email