La Biblioteca Cercului Militar Curtea de Argeş s-a desfăşurat, zilele trecute, întâlnirea din această lună a Clubului Iubitorilor de Cultură. De această dată protagoniştii evenimentului au fost scriitorul şi artistul plastic Petre Cichirdan, redactor şef al revistei de analiză şi informaţie culturală „Cultura Vâlceană”, dar şi al revistei de cultură „Povestea vorbei”, Dragoş Constantinescu, un cunoscut interpret de muzică folk din Râmnicu Vâlcea şi Gheorghe Cărbunescu, interpret de romanţe.
Prima parte a întâlnirii a fost dedicată scriitorul Petre Cichirdan, cel care a susţinut o conferinţă pe teme de actualitate culturală. Astfel, acesta a vorbit despre sculptorul Constantin Lucaci, care a împlinit recent 90 de ani. „Vă mulţumesc pentru această invitaţie la Curtea de Argeş şi mă bucur că avem prilejul să vorbim despre Constantin Lucaci, cel mai important sculptor român după Constantin Brâncuşi. Deşi a împlinit vârsta de 90 de ani, acesta încă lucrează şi sculptează cu polizorul în mână în oţel inoxidabil”, a spus Petre Cichirdan. Totodată, acesta a prezentat la Clubul Iubitorilor de Cultură şi trilogia intitulată „Interferenţa artelor Critice”, în care a publicat numeroase cronici ale evenimentelor culturale care s-au desfăşurat în ultimii ani la Râmnicu Vâlcea. „În aceste cărţi am cuprins cronicile evenimentelor culturale care s-au desfăşurat în Râmnicu Vâlcea timp de 10 ani de zile. Am realizat cronici pentru fiecare concert, expoziţie de pictură şi lansare de carte care a avut loc aici. Aceste cronici le-am trimis şi artiştilor care au expus aici, în diferite zone, iar aceştia la rândul lor, mi-au trimis scrisori în care mi-au mulţumit”, a mai spus Petre Cichirdan.
De asemenea, în cadrul evenimentului, profesorul Dragoş Constantinescu de la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea a oferit celor prezenţi un recital deosebit de muzică folk.
În cea de-a doua parte a reuniunii culturale Gheorghe Cărbunescu, un cunoscut interpret de romanţe a prezentat ultimul său album intitulat „Mama”, iar profesorul Daniel Dejanu a realizat o prezentare a volumului-antologie „Mari gânditori” de Romel Stăncioiu, din Stăneşţi – Argeş.