Muzeul Municipal se deschide pe 19 mai

„Pe 19 mai deschidem Muzeul Municipal, în anumite condiţii”, spune Ştefan Dumitrache, managerul instituţiei. Astfel, la intrarea în Muzeu vor fi puse preşuri îmbibate cu clor, angajaţii vor avea măşti, mănuşi şi viziere, iar turiştii vor putea intra în grupuri de câte trei persoane. „La secţia de Istorie vor putea intra şi câte două grupuri de câte trei, pentru că sala de expoziţie este mare, dar la CasaNorocea vor fi doar grupuri de trei persoane”, a precizat Dumitrache.

La Muzeu s-a făcut dezinfecţie completă, iar managerul speră ca activitatea să reintre în normal. „Nu organizăm evenimente, dar am făcut clipuri pe care le-am pus pe pagina de facebook a Muzeului, şi vom avea o lecţie de istorie pe platforma ZOOM cu elevii Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”, afirmă Ştefan Dumitrache.

Am putea avea Festival Medieval în septembrie

Festivalul Medieval care a luat o pauză ar putea fi organizat din nou anul acesta la Curtea de Argeş. „Am depus un proiect în acest sens la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), şi sperăm să primim finanţare, festivalul urmând să aibă loc în septembrie, în parcul San Nicoară. Dacă nu primim finanţare de la AFCN nu putem să-l facem pentru că nu sunt bani în bugetul local pentru asta”, declară managerul Muzeului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email