Muzeul Municipal împlineşte 50 de ani

Muzeul Municipal din Curtea de Argeş a fost înfiinţat în 1969. Iniţial a funcţionat într-o altă clădire decât cea care îl găzduieşte acum, într-o casă monument istoric aflată la intrarea la Bulevardul Basarabilor, dar ulterior a fost mutat.

„Pe 29 mai 2019 Muzeul împlineşte 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului Orăşenesc, pe atunci. Este un moment extrem de important în istoria oraşului nostru, nu numai a Muzeului şi sper că vom beneficia de sprijin în vederea organizării unui eveniment pe măsură la acea dată, pentru că Muzeul cred eu că este o instituţie care îşi merită finanţarea pe care o are în Curtea de Argeş”, ne-a spus Ştefan Dumitrache, managerul Muzeului.

Conducerea instituţiei intenţionează să marcheze cei 50 de ani prin organizarea mai multor evenimente. „Iniţial aş fi vrut o simplă sesiune de comunicări ştiinţifice dedicată istoriei muzeografiei în România. Aş încerca însă altceva, pentru a organiza şi un spectacol, nu de mare anvergură, dar de muzică mai selectă, dedicată celor care iubesc cultura nu doar celor care vin doar la spectacol dar nu sunt interesaţi de Muzeu”, a mai spus Dumitrache.

Muzeul Municipal Curtea de Argeş are sute de mii de vizitatori anual, cei mai mulţi dintre ei fiind copii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email