Murinho Stoica a promovat Interul în Liga lui Mitică


Antrenorul Ştefan Stoica a venit la F.C. Internaţional după etapa a V a, înlocuindu-l pe Liviu Ciubotariu. Echipa avea trei puncte şi minus trei în clasamentul adevărului. Stoica şi-a luat ca ajutoare pe „secunzi” Nicolae Ungureanu şi Vasile Mănăilă. Obiectivul lui Murinho Stoica nu a fost promovarea în prima ligă, ci „formarea unei echipe de viitor şi câştigarea a cât mai multe meciuri”, după cum spunea antrenorul. Cu o etapă înaintea finalului de campionat, F.C. Internaţional a promovat matematic în prima ligă a fotbalului românesc. Pentru echipa patronului Benone Lazăr este o premieră; în ultimii trei ani a reuşit trei promovări consecutive, din liga a patra în a treia, apoi în cea de-a doua, şi acum în Liga lui Mitică. Astfel de performanţe au mai realizat Electroputere Craiova şi CFR Cluj.

„Acasă” ca pe teren neutru

Cum a fost drumul promovării în prma ligă?
– Interesant şi spectaculos. Ne-a fost mai greu la meciurile considerate pe teren propriu, deoarece jucam acele meciuri pe teren neutru! La Piteşti, pe terenul „Ştrand” am avut doar câteva sute de spectatori la fiecare meci. La Curtea de Argeş am fi avut cu siguranţă câteva mii. Dacă am fi putut evolua la Curtea de Argeş, eram promovaţi de la jumătatea returului.
În prima ligă ve-ţi juca la Mioveni.
– Aşa este. Stadionul din Curtea de Argeş nu va fi gata anul acesta, deşi lucrările au început deja. Sperăm ca publicul de la Mioveni să ne ajute şi să ne susţină pentru că avem nevoie de încurajările lui.
Ce urmează după ultima etapă?
– O scurtă vacanţă. Nouă din jucătorii care au dus greul în campionat sunt deja în vacanţă de o săptămână. Tot în vacanţă au fost şi Nicolae Ungureanu şi Vasile Mănăilă, antrenorii care sunt împreună cu mine la echipă.
Vor veni opt sau nouă jucători de primă ligă
Erau şi ei obosiţi?
– Erau… Pentru mine vacanţa va fi de numai trei zile, deoarece avem mult de muncă şi timpul nu ne iartă.
Din lotul actual vor pleca mulţi jucători?
– Vor pleca aproape jumătate din ei. Vom opri pe cei mai buni şi jucătorii de viitor. Nu trebuie să gândim cu sufletul şi inima, pentru că vom pierde…
Câţi jucători vor veni în locul celor care vor pleca?
– Opt, poate nouă jucători care au mai evoluat în prima ligă. Vom aduce numai jucători mai buni decât avem noi la ora actuală. Liga I este o junglă şi nu mai merge ca în cea de-a doua.

„Vom avea nevoie de un buget de 3-4 miloane de euro”

Când începeţi pregătirile pentru noul campionat?
– La 20 iunie. Pe 25 plecăm în cantonament la Poiana Braşov pentru 12 zile. Din cauza timpului relativ scurt pe care îl avem până la începerea campionatului din prima ligă, am renunţat la cantonamentul din străinătate.
Câte meciuri de pregătire aţi progamat?
– Opt sau nouă meciuri vom juca până la începutul campionatului cu adversari cât mai puternici.jucătorii noştri trebuie să înţeleagă faptul că acum, în prima ligă, sunt „caracatiţe” şi „rechini”, şi nu mai sunt „peştişori” ca în liga secundă.
De ce buget aveţi nevoie în prima ligă?
– Cred că un buget de 3-4 milioane de euro va fi suficient pentru a rezista în prima ligă.
Cum se va asigura acest buget?
– Din drepturi de televiziune, din diferite sponsorizări, poate şi de la Primărie, şi nu în ultimul rând de la patronul echipei, domnul Benone Lazăr.

Încă nu s-a înţeles cu patronul la durata contractului

Ce contract aveţi la F.C. Internaţional?
– Contractul meu expiră la 30 iunie. Am discutat cu domnul Lazăr şi ne-am înţeles în principiu pentru următorul. Singurul diferend este durata acestuia. Eu sunt un statornic şi aş dori un contract pe cinci ani. Să vedem cum ne vom înţelege.
Când o să jucaţi la Curtea de Argeş meciurile din campionat?
– În campionatul care va începe la sfârşitul lui iulie, sau în primele zile din august, vom juca numai la Mioveni. Ar fi trebuit ca din toamnă să jucăm la Curtea de Argeş, dar cheltuielile pentru construcţia stadionului sunt foatre mari, reste 5,5 milioane de euro, şi prioritar este asigurarea bugetului pentru campionat.
Care va fi obiectivul în Liga I?
– Ca orice echipă nou promovată, să ne menţinem în prima ligă. Pentru asta vom avea un regim de pregătire spartan. Jucătorii trebuie să ştie că aici este un comandament militar, şi cine nu se supune, se va auto elimina.

Vezan cel grăsuţ

Ce buget aţi cheltuit în liga a doua?
– Nu ştiu cu certitudine pentru că nu este treaba mea, dar cred că a fost puţin mai mare decât al celor de la Unirea Alba Iulia.
Ce vă doriţi cel mai mult în campionatul viitor?
– Să avem linişte în pregătiri şi la jocuri. Este cel mai important lucru. Uitaţi-vă la Unirea Urziceni: au avut linişte la echipă şi au devenit campioni.
Vezan mai are probleme cu kilogramele în plus?
– Este adevărat că era cam grăsuţ, iar pentru acest retur a slăbit 5 kilograme. Mai este nevoie să slăbesacă încă două pentru noul campionat, deoarece este o diferenţă între liga a II a şi prima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email