Mureşenii au stat cu fundu-n poartă

Derbyul rundei dntre Dacia şi FCM Tg. Mureş a fost la discreţia echipei pregătite de Marian Pană, şi s-a încheiat cu victoria meritată a gazdelor, care au reintrat astfel în cărţile promovării. Antrenorul mureşenilor, Cosmin Bodea, se plângea încă de la începutul meciului că are nouă jucători lipsă, pregătind terenul pentru o eventuală înfrângere la care se aştepta. FCM Tg. Mureş a venit la Mioveni cu speranţa obţinerii unui punct, motiv pentru care s-a cantonat încă din primul minut în preajma careului propriu. Cu amintirea vie a meciului Barcelona – Inter, din Liga Campionilor, mureşenii s-au aşezat şi ei pe două rânduri în apărare, aşa cum a făcut-o echipa lui Cristi Chivu. Dar Bodea nu este Mourinho, aşa cum FCM Tg. Mureş nu-i Inter, dar, bineînţeles, nici Dacia, Barcelona.

Strategia care a rezistat 75 de minute

Strategia lui Cosmin Bodea a reuşit preţ de 75 de minute, după care iluziile oaspeţilor s-au spulberat precum un nor de praf măturat de taifun. Încă din minutul doi, portarul Steţca a tras de timp în draci, şi arbitrul orădean Florin Marcu i-a îngăduit acest lucru. Singurele acţiuni ale oaspeţilor la poarta lui Ilie au fost în minutele 21 şi 42, când portarul Daciei a rezolvat şuturile expediate de N’Kongue şi Mihai Roman. În rest, Dacia a controlat jocul, a atacat şi a ratat o groază de ocazii.

Claudiu Ionescu deschide scorul cu un gol de senzaţie!

Legitimat cu două zile înaintea meciului, sârbul Milorad Bukvici era speranţa celor peste 1.000 de spectatori prezenţi la meci. „Dacă intră Bukvici, poate dă şi golul”, nădăjduiau spectatorii. Marian Pană îl trimite în teren pe „Buky” în minutul 66. Şi doar 10 minute i-au trebuit Daciei cu longilinul sârb în echipă să deschidă scorul. A fost o acţiune în care mingea a circulat pe traseul Nistor – Săndulescu – Bukvici – Cl. Ionescu, şi ultimul, „Clau” Ionescu şutează de la 13-14 imparabil în vinclu: 1 – 0 pentru Dacia, şi într-un cor al bucuriei a urmat descătuşarea. Dacia era pe locul doi!

Vladu transformă penaltyul pentru 2 – 0

Peste numai 4 minute, efortul fizic generos al lui Ayza este răsplătit. Bukvici îi pasează perfect brazilianului în careu, şi când să şuteze, Ayza este faultat de Gongolea. Penaltyul este transformat de Iulian Vladu: 2 – 0 pentru Dacia! Şi nimic nu putea opri pe Dacia Mioveni să se cocoţe pe locul doi, cel puţin până ce UTA şi U Cluj vor juca restanţele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email