Municipiul Curtea de Argeş, o nouă strategie de dezvoltare

130.000 de lei a alocat administraţia publică locală pentru realizarea Strategiei de dezvoltare a municipiului Curtea de Argeş în perioada 2014 – 2020. Nu se ştie deocamdată cine va face această strategie şi dacă ea va continua strategia pentru perioada 2008 – 2013. Aceasta din urmă nu a fost pusă în prcatică mai deloc, deşi obiectivele erau interesante.

Iată ce ne povestea fostul primar Nicolae Diaconu în 2009, când se lucra de zor la strategia care ar fi trebuit să înceapă să fie pusă în practică în 2008 – „Această strategie va rezolva problemele localităţii, pentru că vrem să trecem acolo toate lucrările care se pot face. Oraşul nu trebuie să se dezvolta haotic, e nevoie de un plan bine pus la punct. Strângem propuneri din toate mediile, de la consilierii locali, din presă, de la cetăţeni, trebuie cât mai multe propuneri pentru ceea ce vom face. Principalele investiţii vor fi pe infrastructură, dar şi pentru reabilitarea monumentelor istorice,  a centrului vechi al oraşului, care poate rivaliza cu cel din alte oraşe la fel de vechi ca al nostru. Vom face un centru SPA şi un centru cultural”, enumera fostul primar necesităţile urbei. Conform estimărilor sale de la vremea aceea, realizarea strategiei propriu zise ar fi costat 80.000 de euro, iar transformarea oraşului într-unul european, peste 50 de milioane de euro.

Strategia oraşului Huşi, pusă în practică la Curtea de Argeş

Nimic nu s-a făcut, nici oraş european nu a ajuns Curtea de Argeş şi nici strategia nu a fost realizată. Ba chiar, la un moment dat, în Strategia din 2009 apărea numele oraşului Huşi. După cum ziarul nostru v-a informat la vremea aceea, când a fost supusă atenţiei Consiliului Local Strategia de dezvoltare, la pagina 47 a documentului scria negru pe alb  – „Prin implementarea prezentului Plan integrat de dezvoltare urbană, administraţia publică locală a municipiului Curtea de Arges doreşte să atingă următoarele obiective specifice:
# creşterea atractivităţii municipiului Huşi (sic!) şi integrarea acestuia în marea familie a oraşelor europene, în vederea susţinerii elementelor cheie de coeziune socială
# îmbunătăţirea accesibilităţii si mobilităţii teritoriului si a populaţiei din municipiul Huşi, crearea unui climat turistic si investiţional mai atractiv
# îmbunătăţirea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă pentru locuitorii din municipiul Curtea de Argeş şi zonele adiacente”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email