Municipiul Curtea de Argeș, membru a trei asociații importante

Foto Nicolae Dobra

Municipiul Curtea de Argeș este membru a trei asociații importante – Asociația Municipiilor din România (AMR), Asociația Localiătăților si Zonelor Istorice și de Artă din România și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Servsal. Datorită apartenenței la Asociația Municipiilor multe proiecte s-au făcut și au primit finanțare, spune primarul Panțurescu. AMR este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale.

Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice din România (ALZIR) este o asociaţie non-guvernamentală care urmăreşte protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural din România. În cadrul acestei asociaţii s-au unit mai multe consilii judeţene şi municipii cu importanţă istorică, în vederea obţinerii de fonduri pentru dezvoltarea zonelor istorice, dar şi pentru sprijinirea artiştilor din comunităţile locale.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş a fost înfiinţată în vederea implementării operaţionale a proiectului de interes public comun „Managementul Integrat al deşeurilor solide în Judeţul Argeş”. Are în prezent 103 membri, respectiv toate administraţiile publice locale, inclusiv Consiliul Judeţean Argeş.

Consiliul Local a aprobat plata cotizațiilor anuale datorate de Municipiul Curtea de Arges în anul 2023 astfel – Asociația Municipiilor din România – 15749 lei; Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România – 1567 lei; Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Servsal – 1000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email